Beter monitoren van handschoenkasten

icon.highlightedarticle.dark Gevaarlijke stoffen
Laatste wijziging: 7 maart 2024
MBraun handschoenkast
MBraun handschoenkast | Foto: Salm en Kipp

De Duitse fabrikant MBraun heeft een nieuwe versie van de myMBRAUN app gelanceerd om het monitoren van een handschoenkast nog eenvoudiger te maken.

Handschoenkasten zijn werkplekken onder inert gas, ontworpen voor gebruik in universitair onderzoek, maar ook in grootschalige industriële toepassingen, waarbij de gaszuiveringsystemen van MBraun zorgen voor een inerte atmosfeer waarin het gehalte aan O2 en H2O < 1ppm is.

Met de myMBraun applicatie is het eenvoudig om deze handschoenkasten te controleren en te beheren. De app maakt het voor de gebruiker mogelijk om op afstand de sensoren, status en alarmen te volgen en onderhoudsberichten te ontvangen.

De nieuwste myMBRAUN 2.0 versie is een webapp en eenvoudig toegankelijk.

  • Gebruikers hebben nu naadloos toegang tot hun handschoenkasten en kunnen deze volgen op meerdere apparaten, waaronder smartphones, tablets en desktopcomputers.
  • Alle apparaten met internettoegang kunnen via hun browser de webapp bereiken. De nieuwste versie biedt ook geavanceerde mogelijkheden voor datavisualisatie, inclusief interactieve grafieken met zoomfunctionaliteit.
  • Bovendien hebben gebruikers toegang tot gegevens van de afgelopen twee weken.
  • Om de toegang tot de handschoenkast te stroomlijnen, beschikt de myMBRAUN 2.0 over een accountsysteem op meerdere niveaus. Zo is een niveau ‘Beheerder’ toegevoegd om laboratoriummanagers de mogelijkheid te geven om teamleden toegang te verlenen of in te trekken.
Meer over MBraun handschoenkastenicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Beter monitoren van handschoenkasten

SALM EN KIPP

Als u nieuwe laboratoriumapparatuur gaat aanschaffen, wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat deze perfect aansluit bij uw behoeften. Een deskundig advies is daarom onontbeerlijk. Met meer dan 120... Lees meer