Automatiseer de monsterintroductie van gassen

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
39 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Automatiseer de monsterintroductie van gassen

Gasmonsters voor een gas chromatografische (GC) analyse kunnen worden verzameld in verschillende containers zoals Tedlar-bags, cannisters, ballonnen of gascilinders onder druk. Vervolgens worden de gasmonsters één voor één aangesloten voor de GC analyse. Zo kost het analyseren van een batch van gasmonsters veel tijd.
Voor het automatiseren van de monsterintroductie van gassen heeft Da Vinci Laboratory Solutions (DVLS) de DVLS Multi Stream Gas Sampler ontwikkeld, die het mogelijk maakt tot maximaal 12 gasmonsters uit verschillende type containers aan te sluiten voor een geautomatiseerde gasanalyse.

Het ontwerp van de Multi Stream Gas Sampler is voorzien van twaalf connectoren die geschikt zijn voor verschillende gascontainers. Een flowmeter en naaldventiel zorgen voor de monitoring en aansturing van de gasmonsterstroom. De sampler maakt gebruik van een geïntegreerde vacuümpomp voor containers zoals Tedlar-zakken, die onder lage druk staan. Testen tonen aan dat de connectorpositie geen invloed heeft op de herhaalbaarheid van de analyses.

Via het Chromatography Data System (CDS) kan de sampler worden aangestuurd, ook kan de Sampler als een stand-alone systeem ingezet worden. De Multi Stream Gas Sampler is zowel beschikbaar in combinatie met één van de DVLS Gas Analyzers als met bestaande GC hardware.

Wilt u uw gasanalyse automatiseren met deze Gas Sampler? Neem dan contact op met Da Vinci Laboratory Solutions B.V. via telefoonnummer +31-(0)10- 258 1870 of stuur een e-mail naar: [email protected].

Gas Sampler toepassingenicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Automatiseer de monsterintroductie van gassen

Da Vinci Laboratory Solutions B.V.

Chromatografie Oplossingen Da Vinci Laboratory Solutions (DVLS) werd opgericht als een dienstverlener binnen de laboratoriumbranche in 2000. Sindsdien is Da Vinci uitgegroeid tot de veelzijdige partner voor laboratoria door het aanbieden van chromatografische... Lees meer