Automatische extractor

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
38 bekeken 7 februari 2023
Article image of: Automatische extractor

De VELP SER 158 automatische extractor is eenvoudig in te stellen voor specifieke toepassingen, zoals levensmiddelen- en diervoedersanalyses, chemicaliënanalyses, milieumonsteranalyses, landbouwproductenanalyses en meer, dankzij een uitgebreid assortiment aan accessoires en verbruiksartikelen. Deze accessoires zijn ontworpen om het dagelijkse gebruik te vereenvoudigen en een groot scala aan toepassingen te garanderen.

Tijdens het extractieproces worden extractiebekers gevuld met het oplosmiddel, verwarmd door de elektrische verwarmingsplaat, waarna de geëxtraheerde componenten opgevangen worden. Extractiebekers zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en materialen, voor zowel kwantitatieve als kwalitatieve analyse en voor het verwerken van monsters met een hoog of juist laag vetgehalte. Het te analyseren monster wordt gewogen en in een extractiehuls van poreuze cellulose of glasvezel geplaatst, afhankelijk van het type analyse.

De extractiehulzen zijn beschikbaar in verschillende maten. Pakkingen tussen het oplosmiddel van de verbindingstrechter en de extractiebeker zijn van cruciaal belang omdat ze een goede chemische weerstand moeten hebben tegen de oplosmiddelen die worden gebruikt. Deze pakkingen zijn daarom verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals Viton, Butyl of Vaflon, afhankelijk van het oplosmiddel.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonneren icon.arrow--dark