Analis neemt VOS instrumenten over

icon.highlightedarticle.dark Management
50 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Analis neemt VOS instrumenten over

Analis neemt VOS instrumenten over

Met de overname van het Nederlandse Vos Instrumenten zet Analis een grote stap voorwaarts.
Analis heeft bijna 100 jaar ervaring als specialist op gebied van lab technologie en biedt een uitgebreid pakket aan wetenschappelijke- en laboratoriumapparatuur met een team van meer dan 150 medewerkers. Het bedrijf wordt zeer gewaardeerd om zijn expertise en de kwaliteit van diensten.
Analis nv/sa neemt de labactiviteiten van VOS Intrumenten uit Zaltbommel over. VOS Instrumenten blijft onder de eigen naam opereren. De overname sluit goed aan bij de ambitie van Analis om zijn marktpositie als labspecialist in de BENELUX te versterken.

Analis CEO Vincent Luyckx is blij met de overname: “VOS Instrumenten staat bekend als een kwalitatief goede laboratoriumspecialist waar klanten op kunnen rekenen. Deze acquisitie past, gezien de activiteiten en het werkgebied, goed binnen de groeistrategie van Analis als BENELUX partner voor elk lab.” Inderdaad na de oprichting van Analis bv in 2018, van Dulis in 2021, een joint venture met de Dutscher-groep, de overname van het bedrijf PL Labo in 2022, is de volgende stap de overname van het Nederlandse bedrijf VOS instrumenten.

VOS Instrumenten
Het door Rob Vos in 1983 opgerichte VOS Instrumenten is uitgegroeid tot een brede aanbieder van laboratoriumproducten.
De huidige directie mist echter een opvolger. Met de overname door Analis is de voortgang en continuïteit van de dienstverlening gegarandeerd.
“Vos heeft al veertig jaar veel aanzien in de laboratoriummarkt. Met name in de industrie en het onderwijs is het bedrijf bekend. Wij willen verder groeien en zien een mogelijkheid in het onderwijs: daar kunnen we studenten op een goede manier al kennis laten maken met techniek. Bovendien kunnen we via Vos ook onder eigen label producten op de markt brengen.”

Contactpersoon: Marco Markus

LEES MEER icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Analis neemt VOS instrumenten over

Analis sa/nv

Analis, distributeur & fabrikant van instrumenten en meubilair voor laboratoria. Meer dan een vertrouwenslabel, UW KWALITEITSLABEL Lees meer