Hettich rondt overname Kirsch Medical succesvol af

icon.highlightedarticle.dark Projectmanagement
65 bekeken Laatste wijziging: 15 januari 2024
Hettich en Hirsch
Hettich en Hirsch | Foto: Hettich Benelux

Hettich Group boekt recordomzet van meer dan 100 miljoen euro in 2023 en stimuleert groei met overname van Philipp Kirsch GmbH.

In 2023 beleefde Hettich Group zijn meest lucratieve jaar tot nu toe in zijn 120-jarige geschiedenis.

Voor het eerst overschreed de wereldleider uit Tuttlingen, gespecialiseerd in centrifuges en incubatoren voor klinisch-medische toepassingen op drie Europese locaties, de omzetdrempel van 100 miljoen euro ruimschoots.

Naast deze uitstekende organische groei werd het strategische groeitraject verder gestimuleerd door een overname.

De 100% overname van Philipp Kirsch GmbH door de Hettich Group markeert een belangrijke mijlpaal voor beide entiteiten. Philipp Kirsch GmbH, gevestigd in Willstätt-Sand, Duitsland, is een gerenommeerde fabrikant van hoogwaardige koel- en vriesoplossingen voor laboratoria en de gezondheidszorg en stelt al sinds 1865 normen op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Strategische alliantie van twee kwaliteitsleiders

“Onze vergelijkbare bedrijfsfilosofie en bedrijfscultuur, gekenmerkt door een hoog kwaliteitsbesef, langetermijndenken en -handelen, evenals de waardering van onze medewerkers en zakenpartners, vormen de basis van dit strategische partnerschap”, aldus Dr. Jochen Kopitzke, die aanblijft als Managing Director van Philipp Kirsch GmbH.

De synergie-effecten van deze overname over de hele waardeketen zijn divers. Gezien de aanzienlijke overlap in doelmarkten tussen beide bedrijven, ligt de focus op het potentieel van cross-selling om distributiekanalen efficiënter te stroomlijnen en uit te breiden.

Met name Hettich’s sterke internationale netwerk, bestaande uit 6 dochterondernemingen en meer dan 100 gevestigde wereldwijde partners, zal mogelijkheden creëren om de omzet en resultaten aanzienlijk te verbeteren.

“De Hettich Group zal een aanzienlijke groei doormaken en deze fusie biedt ons de mogelijkheid om bestaande praktijken uit te dagen, samen te leren en openlijk nieuwe perspectieven te ontwikkelen”, voegt Klaus-Günter Eberle, Managing Director van de Hettich Group, toe.

“Een fusie van twee familiebedrijven is niet langer gebruikelijk. Toch zien we dit als onze toekomstige kracht. We streven ernaar om synergetisch ‘het beste van twee werelden’ te ontwikkelen en gaan doelgericht te werk nadat beide partijen voldoende gelegenheid hebben gehad om elkaar te leren kennen,” merkte Managing Director Kristina Eberle op.

Het management van beide bedrijven kijkt er reikhalzend naar uit om het succesverhaal voort te zetten en de concurrentiepositie te verbeteren. De primaire focus is om klanten wereldwijd een breder portfolio van hoogwaardige laboratoriumproducten en -diensten aan te bieden.

Over Andreas Hettich GmbH & Co. KG

Andreas Hettich GmbH & Co. KG is een toonaangevende wereldwijde fabrikant van centrifuges en incubators en levert wereldwijd producten van hoge kwaliteit voor:

  • onderzoekslaboratoria
  • klinische laboratoria
  • medische faciliteiten

Met bijna 120 jaar ervaring is Hettich toegewijd aan het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die voldoen aan de veranderende behoeften van de wetenschappelijke gemeenschap. Alle afdelingen zoals onderzoek, ontwikkeling en productie zijn gevestigd in het hoofdkantoor in Tuttlingen, Duitsland.

Het productassortiment omvat centrifuges en incubators voor laboratoriumtoepassingen.

Over Philipp Kirsch GmbH

Philipp Kirsch GmbH, met het hoofdkantoor in Willstätt-Sand, Duitsland, is een gerenommeerde fabrikant van hoogwaardige koel- en vriesoplossingen voor de gezondheidszorg en laboratoria.

Het bedrijf zet al sinds 1865 maatstaven op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid en heeft momenteel 75 mensen in dienst. Kirsch producten worden wereldwijd gebruikt en voldoen aan de meest veeleisende normen.

Het productassortiment omvat hoogwaardige koel- en vriesoplossingen voor de gezondheidszorg en laboratoria.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark