Zeutec NIR analyzers nieuw bij Salm en Kipp

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023

De SpectraAlyzer nabij infrarood (NIR) analyzers van de Duitse fabrikant Zeutec vormen een belangrijke aanvulling op het assortiment analyse apparatuur van Salm en kipp.

Toepassingsgebieden van NIR zijn het karakteriseren van voedingsmiddelenmonsters op het gehalte aan vocht, vet, eiwit en suikers, zoals lactose. Tevens is samenstellingsanalyse op het totaal aan vaste stof mogelijk, evenals detectie van versnijding en/of vervalsing. Het meten van eiwit in granen is een inmiddels populaire toepassing van NIR. Er is in de voedingsmiddelenindustrie een sterke toename in het gebruik van NIR bij kwaliteitsbeoordeling en procescontrole. Mede omdat het een snelle meetmethode is met een hoge nauwkeurigheid, waarbij de meting niet destructief is en geen of slechts een minimale monstervoorbewerking vereist is.

Zeutec levert SpectraAlyzers in verschillende modellen voor diverse applicaties en matrixen, zoals graan, zaden, bloem, grondstoffen, eindproducten, poeders, wijn, gedestilleerde dranken en kwaliteitscontrole van olijven. Vele accessoires en software maken het programma compleet. Uiteraard zijn ruim voldoende kalibratie data voorhanden.

Kenmerkend voor de Zeutec SpectraAlyzers zijn de intuïtieve bediening en de hoge betrouwbaarheid, stabiliteit en gevoeligheid.

Alle Zeutec modellenicon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark