Zeer snelle gaschromatografie in 60 seconden met hoge resolutie en met standaard scheidingskolommen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
105 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Zeer snelle gaschromatografie in 60 seconden met hoge resolutie en met standaard scheidingskolommen

Dit is mogelijk met de HyperChrom GC, sinds kort in de Benelux vertegenwoordigd door KRSS Europe BV.

Deze GC met nieuwe technologie combineert een aantal unieke voordelen. Het is een volledig uitgeruste GC met nauwkeurige temperatuurprogrammering en debietregeling. Aangezien de kolomverwarming zonder oven gebeurt, is de opwarmingssnelheid enorm hoog, terwijl het energieverbruik slechts 1/10 is van de klassieke GC’s. De koeltijd bedraagt maximaal 10 seconden, waardoor cyclustijden van slechts één minuut mogelijk zijn.

De HyperChrom GC maakt gebruik van standaardscheidingskolommen met een lengte van 2 of 4 m. Ondanks de kortere kolomlengte is de chromatografische resolutie zeer hoog. Dit wordt niet alleen bereikt door het sterk geoptimaliseerde ontwerp, maar ook door het ruimtelijke temperatuurprofiel over de scheidingskolom, dat tot piekfocussering leidt. Bovendien resulteert dit in een aanzienlijke verlaging van de elutietemperaturen.

De HyperChrom GC wordt gebruikt in laboratoria met een hoge verwerkingscapaciteit, waar hij bestaande methoden met een factor 8 tot 20 heeft versneld. Zo kunnen meerdere klassieke GC-systemen door één HyperChrom GC worden vervangen. Dit gaat gepaard met grote besparingen van energie, media, verbruiksartikelen, maar ook op het gebied van service en laboratoriumruimte.

Bezoek stand 7 F053 van KRSS Europe BV tijdens WoTS 2022 van 27 t/m 30 september in de Jaarbeurs in Utrecht voor een live demonstratie.

Geschreven door

Logo van:Zeer snelle gaschromatografie in 60 seconden met hoge resolutie en met standaard scheidingskolommen

KRSS Europe B.V.

KRSS Europe B.V. is het snelst groeiende onafhankelijke Massaspectrometrie en Chromatografie verkoop- en servicebedrijf in de Benelux/Europa & Azië. KRSS Europe is de Europese dochteronderneming van KRSS Ltd en is... Lees meer