Het volgen van een X-pedition geeft u op een hele praktische manier een compleet overzicht van alle trends en ontwikkeling op een specifiek gebied. U volgt een route langs een aantal exposanten, om zo gerichte kennis op te doen over het thema. Bij elke stand komt een ander onderwerp/andere techniek aan de orde. Als u de complete route heeft gevolgd, ontvangt u een leuk presentje.

Er zijn X-peditions over de volgende thema’s: • Innovaties in de sample workflow • Voedselveiligheid – van koe naar chocolade • Veilig omgaan met onveilige stoffen

X-pedition Innovaties in de sample workflow

Efficiëntie verbeteren, foutmarge verkleinen en de capaciteit verhogen: het klinkt als muziek in de oren voor iedere laborant. U realiseert het met innovaties in de sample workflow. Welke die innovaties zijn, ontdekt u tijdens deze X-pedition. Het standaardiseren van processen is stap één. Voeg vervolgens de juiste technologieën en innovaties voor uw monsters toe en ontdek de voordelen. Een tour langs 6 deelnemende stands neemt u mee langs de gehele workflow van een biologisch monster en geeft nieuwe inzichten dankzij interactieve demo’s. Wanneer u de complete X-pedition afrondt, ontvangt u een giant microbe. Workflow U volgt in deze X-pedition de sample workflow: • Micro-organisme ontwikkeling • Cel, micro-organisme en algae-cultivatie • Efficiency & traceability • Monster handling • Monstervoorbereiding en -analyse • Monsterbevriezing, -opslag en -tracking De route • Krijg inzicht in het bioproces van micro-organismen • De ideale omstandigheden voor micro-organismen • Labelen automatiseren voor meer efficiëntie • Veilige sample handling voor een gegarandeerd resultaat van uw onderzoek • Digitalisering van de monstervoorbehandeling en resultaatinvoer • Voorkom uitval van uw laboratorium

X-pedition Voedselveiligheid — Van koe naar chocolade

Voedselveiligheid is een belangrijk onderwerp. Verschillende innovaties en technologieën maken het bewaken van de kwaliteit makkelijker. Tijdens deze X-pedition volgen we de route van koe naar chocolade en laten we op zes verschillende stands zien hoe tijdens dit proces de kwaliteit van melk en cacao geborgd worden. Ontdek bijvoorbeeld hoe u de controle op kwaliteit van binnenkomende melk eenvoudiger en nauwkeuriger maakt. Maar ook hoe de analyse van MOAH in cacaozaden werkt. We gaan dieper in op het testen op salmonella, hygiënebewakingsprocessen en elementanalyse. Spijker uw kennis bij en maak kennis met innovaties op het gebied van voedselveiligheid bij de X-pedition Voedselveiligheid. Als u de route afrondt, ontvangt u een smakelijk cadeautje. De stappen van koe naar chocolade: • Kwaliteitscontrole in zuivel • Testen van MOAH in cacaozaden door middel van NormalPhase HPLC • Elementenanalyse door middel van microwave destructie • Testen van Salmonella door middel van incuberen • Desinfectiecontrole en hygiënebewakingsprocessen • Kwaliteitscontroles voor overheerlijke chocolade

X-pedition Veilig omgaan met onveilige stoffen

In vrijwel ieder laboratorium wordt gewerkt met gevaarlijke stoffen. Tijdens deze X-pedition creëert u bewustzijn en doet u kennis op bij de zes deelnemende stands. Zij vertellen u over relevante cursussen voor uw medewerkers zodat zij altijd de laatste veiligheidseisen hanteren en we nemen u mee in zaken die goed geregeld moeten zijn. Denk aan de juiste isolator, de beste handschoenen beschikbaar stellen en goed ventileren. En mocht het toch fout gaan, weet u na uw deelname aan deze X-pedition exact wat u moet doen. De stappen: • Houd kennis van veiligheid op peil • Welke isolator is geschikt voor uw onderzoek? • Het belang van het selecteren van de beste handschoenen • Veilig gebruik van oplosmiddelen en vacuümpompen in het laboratorium • Ventilatie bij de bron voor optimale persoonsbescherming • Wat kunt u doen als het toch fout gaat?

WoTS 2022