Wilten Instrumenten vereerd met verzoek om expertise

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Wilten Instrumenten vereerd met verzoek om expertise

Carbolite HTF-3 1400C
Op een niets vermoedende maandagmorgen 9 december ontvingen wij een mail van een onderzoekstechnicus uit de omgeving van BrainPort Eindhoven welke een oude Carbolite oven heeft verkregen. Het betreft een HTF-3 1400C model met het respectabele bouwjaar 1976. Het gebeurt niet vaak dat er een aanvraag voor het onderhoud van een 43 jaar oud instrument binnenkomt.
De oven is vroeger bij Wilten Instrumenten in onderhoud geweest, om deze reden kwam de aanvraag bij ons terecht.

Mogelijkheid tot upgraden?
Helaas is de PID regelaar van dit instrument aan vervanging toe. Na enig graaf- en zoekwerk, hebben wij een oude Wilten catalogus met daarin het betreffende model oven kunnen vinden. Helaas is gebleken dat Wilten Instrumenten deze oven niet kan upgraden. Hierna hebben wij de klant ons advies gegeven en naar tevredenheid kunnen helpen.

Respectabele leeftijd voor het historisch museum
Alleen deze aanvraag is al een compliment waardig. In ons 67-jarige bestaan is een onderhoudsverzoek voor een apparaat met zo’n hoge leeftijd bijna nooit voorgekomen. Wel hopen wij op nog meer van dit soort verzoeken of aanvragen tot overname van oude apparaten voor ons historisch labinstrumenten museum, zodat we ons altijd kunnen herinneren waar we de techniek van tegenwoordig aan te danken hebben.

Wilten Instrumentenicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Wilten Instrumenten vereerd met verzoek om expertise

Wilten Instrumenten B.V.

Wij leveren een totaalpakket. Wilten Instrumenten is leverancier van basis, analytische, fysische en biotechnologische laboratoriumapparatuur in de Benelux sinds 1952. We streven er naar om de meest innoverende technologieën en producten aan onze klanten... Lees meer