Watson-Marlow introduceert nieuwe 530-serie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Watson-Marlow Fluid Technology Group stelt de nieuwe 530-serie voor. Deze nieuwe 530-serie slangenpompen vindt een goede balans tussen precisie en duurzaamheid en zetten daarmee een nieuw benchmark op vlak van beveiliging en controle, zowel in upstream als downstream processen in de biofarmacie.

Minder kans op fouten bij de bediening
Bij deze nieuwe serie wordt de kans op fouten door een verkeerde bediening een heel stuk kleiner:
– Het HMI-kleurendisplay en het intuïtieve menu maken de bediening nog eenvoudiger en de operator moet minder handelingen uitvoeren.
– Het display geeft steeds een overzicht van de status van het systeem. Zo kunnen storingen snel gedetecteerd en verholpen worden.
– Daarnaast zullen procesingenieurs ook de 3-level PIN-beveiliging een belangrijke meerwaarde vinden voor het beveiligen van de bedrijfsprocessen.

PIN-beveiliging maakt kans op fouten kleiner

Heel belangrijk is de 3-level PIN-beveiliging. Zo krijgen de gebruikers van de pomp enkel toegang tot de functies die hen zijn toegewezen, aan de hand van een pincode.

Bovendien zorgt het overzichtelijke kleurenscherm dat alle parameters snel en duidelijk kunnen gecontroleerd worden. Storingen en fouten kunnen snel opgespoord en verholpen worden.

Besparen op reinigingskosten

Pompinstallaties en leidingen (laten) reinigen is duur. Daarom zijn de nieuwe pompen geschikt voor single-use toepassingen in de biofarmaceutische sector. Deze betrouwbare pompen zijn een ideaal middel om te voldoen aan de Good Manufacturing Practices (cGMP) en om een nog beter product af te leveren.

Contaminatie quasi uitgesloten

Nog een belangrijke troef voor toepassingen in de biofarma is dat bij deze slangenpompen de verpompte vloeistof volledig afgesloten is van de omgeving. Hier bovenop zorgen deze pompen voor een voorzichtige behandeling van de vloeistoffen, wat onder meer belangrijk is bij het behandelen van levende cellen.

Verschillende soorten sturing en pompkoppen
De veelzijdige Watson-Marlow 530-serie kan in elk systeem geïntegreerd worden, dankzij de vier verschillende soorten sturing van de pompen. Van een eenvoudige handmatige sturing tot een volautomatisch systeem dat tot 16 pompen tegelijk kan aansturen: het kan allemaal.

Gebruikers profiteren ook van de geïntegreerde Profibus netwerkmogelijkheden. Door de betere diagnostische mogelijkheden is het mogelijk om in te grijpen bij storingen, kosten te besparen en de downtime sterk te beperken.

De pompkoppen bepalen het debiet en de druk van de pompen. De keuze uit verschillende pompkoppen zorgt voor perfectie in zowat elk specifiek biofarma proces. De pompen leveren een debiet van 0,0001 ml/min tot 3,5 l/min bij maximaal 7 bar. Dat maakt de pompen uiterst precies en polyvalent.

De 530-serie pompen zijn volledig te integreren met andere apparatuur zoals bioreactoren, en de IP31- en IP66-bescherming maken ze geschikt in alle omgevingen.

Geschreven door

Logo van:Watson-Marlow introduceert nieuwe 530-serie

Watson-Marlow Fluid Technology Solutions

Watson-Marlow Fluid Technology Solutions (WMFTS) is de wereldwijde marktleider in slangenpompen en aanverwante technologie op het gebied van vloeistoftransport voor de levensmiddelen-, farmaceutische-, chemische-, en waterzuiveringsmarkt. Wij bestaan uit tien... Lees meer