Waterstof als GC-draaggas

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
50 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Waterstof als GC-draaggas

Een goed alternatief voor helium als draaggas is waterstof. Dat staat echter bekend als uiterst explosief, maar kan door het inzetten van een speciale waterstofsensor toch veilig gebruikt worden. Door een GC uit te rusten met de Simply, Smart Sensor, een waterstofsensor ontwikkeld door Da Vinci, wordt de waterstofconcentratie in een GC-oven voortdurend bewaakt én automatisch omgeschakeld naar een inert gas bij een lekkage. Zo zorgt de Simply, Smart Sensor voor een veilig gebruik van Waterstof.

De DVLS³ Simply, Smart Sensor is geïnstalleerd in de GC-oven voor het continue monitoren van de waterstofconcentraties in de oven. Het LCD-scherm van de externe controller geeft de gemeten gasconcentratie aan. Als de sensor een bepaalde waterstofconcentratie, door de gebruiker meestal gedefinieerd tussen 25% en 50% LEL (gelijk aan 1% – 2% Vol. waterstof) detecteert, zal deze zorgen voor de veiligheid in het lab op verschillende manieren:
• Het overschakelen naar een alternatief draaggas
• Het communiceren van een stopsignaal naar de GC
• Het genereren van een alarmsignaal
• Het omschakelen naar een rood dashboard
• Het versturen van een alarmbericht via e-mail en SMS

Dankzij het unieke ontwerp van de DVLS3 Simply, Smart Sensor kun je maximaal vier sensoren combineren in één controller. Bijvoorbeeld voor het gebruik van vier sensoren voor diverse GC’s of sluit meerdere sensoren aan op één GC. De sensor is compatibel met alle GC merken.

Deze veelzijdige multi-sensor Da Vinci Laboratory Solutions biedt zo een veilige oplossing voor het toepassen van waterstof als GC-draaggas. En wist u dat de overstap naar Waterstof een halvering van uw analyse tijd kan opleveren? Da Vinci vertelt u graag meer hierover.

Lees verder icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Waterstof als GC-draaggas

Da Vinci Laboratory Solutions B.V.

Chromatografie Oplossingen Da Vinci Laboratory Solutions (DVLS) werd opgericht als een dienstverlener binnen de laboratoriumbranche in 2000. Sindsdien is Da Vinci uitgegroeid tot de veelzijdige partner voor laboratoria door het aanbieden van chromatografische... Lees meer