Warm water voor uw oog- en gelaatsdouche bij calamiteiten

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Warm water voor uw oog- en gelaatsdouche bij calamiteiten

Bij een calamiteit waar gebruik van een oog,- gelaatsdouche wenselijk is, dient met een spoeling van minimaal 15 minuten aan te houden. Wanneer de watertemperatuur te laag is, omdat de noodvoorziening is aangesloten op een koudwaterleiding, zal deze termijn mogelijk niet worden behaald. Een onwenselijke situatie, daar de gevolgen van blootstelling van bijtende stoffen aan het gelaat en ogen, blijvende schade aan het lichaam kan veroorzaken.

Water niet te koud
De adviestemperatuur van spoelwater van nooddouches voor het gezicht, ligt tussen de 25-30 graden Celsius. Daar er niet altijd beschikking is over een warm water voorziening in de nabijheid van het oog,- gelaatsspoelstation, treffen we in de praktijk vaak een oplossing aan, welke enkel voorziet in een spoeling met koud water. Steendam biedt voor deze onwenselijke situatie een veilige en kostenefficiënte oplossing.

Doorstroomverwarmer
Een doorstroomverwarmer kunt u rechtstreeks aansluiten op een koudwaterleiding om tot een geschikte watertemperatuur te komen. Het product is relatief eenvoudig te installeren in de nabijheid van de noodvoorziening op uw elektriciteitsnet. U verbruikt enkel energie wanneer er warm water wordt gevraagd. Men beschikt daarmee altijd over een veilige watertemperatuur van het spoelwater.

Technische gegevens:
* Wateropbrengst: ca. 12 liter / minuut
* Aansluitvermogen: 18 kW, 400V, 26 A
* Wateraansluiting: G 1/2”
* Veiligheidsklasse: IP 25
* Energie-efficiëntieklasse: A

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Warm water voor uw oog- en gelaatsdouche bij calamiteiten

Steendam Lab Furnishing Supplies

Bij Steendam vindt u een uitgebreid assortiment aan producten die worden toegepast bij de inrichting van laboratoria, practicumlokalen, gezondheidscentra en industriële werkruimtes. Op onze website vindt u informatie over de... Lees meer