Vriesdroogproces in beeld met Christ LyoCam

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Bij het vriesdrogen heeft elk type monster optimale procesparameters om efficiënter tot een beter eindproduct te komen. Bij nieuwe monsters/producten moet daarom zorgvuldig het samenspel tussen temperatuur, vacuüm en tijd worden geoptimaliseerd. Voor deze optimalisatie van vriesdroogprocessen biedt de gespecialiseerde fabrikant CHRIST specifieke hardwareoplossingen en geavanceerde softwaremogelijkheden.

De nieuwste ontwikkeling is de LyoCam, een camerasysteem waarmee het vriesdroogproces visueel kan worden gevolgd. De beelden kunnen direct worden bekeken of worden opgeslagen om later te analyseren. De beelden krijgen een tijd-label, waarmee de LPCplus software de beelden kan koppelen aan de andere procesparameters en de activiteitenlijst. Zo wordt een compleet en helder beeld verkregen van het procesverloop – in cijfers, tekst en beeld – en kan sneller worden toegewerkt naar de optimale condities. Met de LPCplus software kunnen tot vier camera’s worden aangesloten.

De camera is voorzien van ledverlichting om het energieverbruik en warmteontwikkeling te reduceren. De LyoCam is geschikt voor CHRIST vriesdrogers die zijn voorzien van het LSCplus besturingssysteem, dat geoptimaliseerd is voor pilot- en productievriesdrogers.

Christ vriesdrogersicon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark