Vriesdroger voor oplosmiddelen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Monsters voor een vriesdroger bevatten niet zelden oplosmiddelen. Bijvoorbeeld HPLC fracties met (an)organische oplosmiddelen, zoals acetonitriel, TFA, andere alcoholen, t-butanol, DMSO, etc. Dit stelt extra hoge eisen aan de veiligheid en aan de resistentie van de gebruikte materialen in de vriesdroger.

Om u een tijdrovende speurtocht naar de juiste componenten te besparen heeft Martin Christ nu een tweetal complete ‘Solvent Packages’ op basis van het model Alpha 2-4LDplus: één voor twaalf flessen en één voor twaalf flessen en met platen.

Deze uitvoeringen bevatten een speciale vacuümsensor en hybride vacuümpomp en een connectie voor toevoer van inert gas. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit, zoals bijvoorbeeld type 316L RVS. Uiteraard is in een extra krachtige condensor voorzien, -85°C, wat voldoende is voor de meeste oplosmiddelen.

Met de LDplus controller kan het vriesdroogproces zorgvuldig worden geregeld, dankzij het helder opgezette grafisch display, weergave van de belangrijke proces parameters, duidelijke berichten en vacuüm regeling.

Uiteraard kunnen de technici van Salm en Kipp BV, de Nederlandse Martin Christ leverancier, ook de installatie voor u verzorgen zodat u direct aan de slag kunt.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark