Vlamfotometer Sherwood Model 420Cs

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
35 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Vlamfotometer Sherwood Model 420Cs

Vlamfotometrie, of atomaire emissie spectrometrie, is een beproefde analyse techniek voor eenvoudige en snelle bepaling van alkali- en aardalkalimetaalionen in oplossing.

Sherwood Scientific ontwikkelt en produceert al meer dan 50 jaar vlamfotometers voor zowel industriële als klinische toepassingen. Het nieuwste Sherwood Model 420Cs is een tweekanaals vlamfotometer met een Cesium-referentiekanaal, als een alternatief voor het bestaande Lithium-referentiekanaal.

Het gebruik van Cesium als extra referentie biedt de mogelijkheid het interne referentie-element te kiezen op basis van monstermatrix of bestaande procedures. Een voordeel van Cesium als interne referentie is verder dat de nauwkeurigheid van de Lithium bepaling in klinische monsters toeneemt.

De Model 420Cs vlamfotometer beschikt daarom over selecteerbare Cesium of Lithium interne referentie. Ook is gelijktijdige meting van maximaal twee of drie beschikbare elementen mogelijk.

De optionele BlueNotes 420-software maakt het mogelijk te werken conform de standaarden voor gegevensverwerking, zoals 21 CFR Part 11. Verder biedt de software meerdere functionaliteiten zoals gegevensverzameling van drie kanalen tegelijkertijd.

Sherwood hanteert een “geen gereedschap” benadering voor het primaire onderhoud, wat ook bij de Model 420Cs resulteert in een eenvoudige toegang tot en reiniging van de mengkamer en brander eenheid.

De Sherwood Model 420Cs vlamfotometer is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke aanvulling voor klinische en farmaceutische toepassingen.

Meer zienicon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark