Vernieuwd destillatiesysteem

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Vernieuwd destillatiesysteem

Met een aantal vernieuwingen zijn de Velp UDK-destillatiesystemen eenvoudiger in gebruik, betrouwbaarder, nauwkeuriger en veiliger geworden. De systemen zijn geschikt voor Kjeldahl-stikstofanalyse, TKN, eiwitten, ammoniumstikstof, salpeterzuur (Devarda), TVB-N, sulfieten, fenolen, vluchtige zuren, cyaniden en alcoholgehalte. De verbeterde technologie levert een grote nauwkeurigheid op met een detectielimiet (LOD) van 0,015 mgN en een kwantificatielimiet (LOQ) van 0,04 mgN, zelfs voor lastige monsters die een lage hoeveelheid stikstof bevatten.

Alle modellen zijn uitgerust met de gepatenteerde titaniumcondensor voor een efficiënte thermische uitwisseling en laag waterverbruik. Doordat de nieuwe Technopolymer Splash Head tot wel 10.000 analyses mee kan, is er minder vaak onderhoud nodig.

Met de aangepaste gebruikersinterface en software kan de operator stap voor stap snel terugkoppelen bij het instellen van de parameters en het controleren van de analyseresultaten. Toegang verlenen aan specifieke collega’s is mogelijk en daarmee in overeenstemming met GLP en ISO, en is met een optionele upgrade uit te breiden naar de 21 CFR part 11-basiseisen.

De meeste modellen werken via de cloud voor het op afstand bedienen van het systeem, toegang tot de database en het ontvangen van meldingen. De UDK 159 en 169 zijn uitgerust met een geïntegreerde colorimetrische titrator voor een volledige, kalibratievrije automatische procedure met realtime grafiek weergave om de titratie te controleren. Met onder meer zuurpompsets of een barcodelezer zijn de systemen aan de meest uiteenlopende analytische en laboratoriumvereisten aanpasbaar.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark