Verleng schapleven anorganische standaarden tot 3 jaar

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Transpiration Control Technology, TCT, is een investering van Inorganic Ventures(*) die de houdbaarheid van anorganische Custom standaarden voor ICP-OES, ICP-MS en AAS verlengt van 1 naar 3 jaar. Gevolg is dat u standaarden in voorraad kunt nemen én u minder standaarden hoeft weg te gooien omdat over de houdbaarheidsdatum verlopen is. Stock standaarden zijn al vanaf begin 2015 leverbaar in TCT verpakking.

Met transpiratie wordt in deze context bedoeld dat de vloeistof uit de fles in de vorm van waterdamp door de wand van kunststof fles doorlaat. Het leidt na verloop van tijd tot verhoging van de concentratie van de standaard (CRM/RM). Dit is de voornaamste reden dat standaarden voor 1 jaar gecertificeerd waren.

De oplossing
Inorganic Ventures heeft een speciaal gealuminiseerde zak ontwikkeld die een verhoging van de concentratie verhindert tot het moment dat de zak geopend wordt. De gesealde TCT zak stopt het verlies aan waterdamp uit de fles als het evenwicht in de zak wordt bereikt.

Wat betekent dit voor u?
Stock standaarden die u ontvangt zijn verpakt zijn in een TCT zak. In de gesealde zak is de standaard drie jaar gecertificeerd. Op het moment dat u de zak opent is de standaard nog één jaar gecertificeerd. Na ontvangst van het product houdt u de zak dus dicht tot u het gaat gebruiken. Op de zak staat vermeld hoe lang u het product kunt gebruiken voordat het verloopt.

(*) Instrument Solutions is exclusief distributeur voor Inorganic Ventures in de Benelux.

Geschreven door

Logo van:Verleng schapleven anorganische standaarden tot 3 jaar

Instrument Solutions Benelux B.V.

Instrument Solutions is in 2000 opgericht en binnen de Benelux actief op de markt op het gebied van verkoop en service van analyseapparatuur en verbruiksmateriaal hiervoor.  Zij biedt met name oplossingen op het gebied... Lees meer