Verbouwing Brighthouse-gebouw 300

icon.highlightedarticle.dark Management
53 bekeken 31 maart 2023
Article image of: Verbouwing Brighthouse-gebouw 300

Het Zwitserse bedrijf Lonza heeft BAM ingeschakeld voor de verbouwing van het Brighthouse-gebouw 300 op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen, waarbij de nadruk ligt op de realisatie van laboratorium-, cleanroom- en kantoorfaciliteiten. Lonza heeft als doel om op deze locatie nieuwe mRNA-technologie te ontwikkelen. De Chemelot Campus is een combinatie van een ‘Industrial Park’ en een campus waar toonaangevende bedrijven op het gebied van duurzame technologieën en hoogwaardige materialen gevestigd zijn, met een focus op hoogopgeleide medewerkers.

Het modulaire Brighthouse-gebouw 300 is het derde Brighthouse op de Chemelot Campus en wordt momenteel verbouwd door BAM Bouw en Techniek, BAM Industrie en Interflow, die gezamenlijk bouwkundige en installatietechnische expertise inbrengen. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en de eindoplevering is gepland in juli 2023. Het projectteam heeft als doel om de laboratoria op de Brightlands Chemelot Campus centraal te stellen en een integrale aanpak te realiseren, waarbij gebruikers faciliteiten, kennis en internationale netwerken delen.

Het project zal bijdragen aan de versterking van de samenwerking tussen onderzoek, ontwikkeling en productie op de campus, en mogelijkheden voor samenwerking, duurzaamheid en synergievoordeel bieden.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonneren icon.arrow--dark