Veilig waterstof onder hoge druk

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
70 bekeken 12 januari 2023
Article image of: Veilig waterstof onder hoge druk

De nieuwe FLEXI HYCO van Setaram is hogedruk-waterstofdistributiesysteem voor gebruik op het laboratorium. Het levert ultrazuivere waterstof tot 200 bar vanuit een lagedrukbron, waardoor de gebruiker geen complexe, dure en onveilige gasinfrastructuur hoeft op te zetten. Het systeem is gebaseerd op de gepatenteerde technologie van een metaalhydridecompressor. Waterstof wordt opgeslagen en vrij gegeven uit een metaalhydride bed.

Op deze manier worden risico’s en beperkingen vermeden die verbonden zijn aan het gebruik van waterstofcilinders onder zeer hoge druk. FLEXI HYCO is daarom het perfecte accessoire voor laboratoria die experimenten onder waterstof vereisen, zoals de karakterisering van waterstof opslagmaterialen, sommige katalysatoren, sorptiemiddelen, metalen of voor hydrogenering studies.

Omdat de FLEXI HYCO zonder bewegende delen werkt, is deze geruisloos, trillingsvrij, veilig en zonder onderhoud. De FLEXI HYCO kan eenvoudig worden aangesloten op de Setaram GASPRO, CALVET of CALVET PRO. Maar ook op elk apparaat of elke reactor die werkt met een waterstofdruk van minder dan 200 bar.

Geschreven door

Logo van:Veilig waterstof onder hoge druk

SALM EN KIPP

Als u nieuwe laboratoriumapparatuur gaat aanschaffen, wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat deze perfect aansluit bij uw behoeften. Een deskundig advies is daarom onontbeerlijk. Met meer dan 120... Lees meer