Veilig Coronavirusonderzoek met de SYSTEC autoclaven

icon.highlightedarticle.dark R&D
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Veilig Coronavirusonderzoek met de SYSTEC autoclaven

De nationale en internationale autoriteiten zijn druk bezig om het virus in te dammen. Tegelijkertijd wordt het virus in laboratoria over de hele wereld onderzocht en gekweekt voor onderzoeksdoeleinden om te begrijpen hoe het virus werkt. Dit maakt de ontwikkeling van geneesmiddelen en vaccins tegen COVID-19 (2019-nCoV / SARS-CoV-2) op lange termijn mogelijk. Systec-autoclaven zijn perfect geschikt om te voldoen aan de veiligheidsrichtlijnen in geschikte laboratoria die voor dit doel zijn gepubliceerd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Volgens de WHO-richtlijn “Laboratory biosafety guidance related to the novel coronavirus (2019-nCoV)” in de versie van 12 februari 2020 zijn de bioveiligheidsniveaus BSL-2 en BSL-3 nodig om veilig met COVID-19 om te gaan: Laboratoria waar diagnostische werkzaamheden zoals het sequencen van virussen worden uitgevoerd, moeten voldoen aan de BSL-2 standaard, terwijl laboratoria waar het virus wordt gekweekt of anderszins in hoge concentraties aanwezig is, moeten werken op basis van BSL-3.

In beide gevallen zijn Systec-laboratoriumautoclaven ideaal voor het steriliseren van besmet afval, instrumenten, kweekmedia of laboratoriumapparatuur om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dit is vooral te danken aan drie belangrijke eigenschappen die de WHO verplicht stelt of aanbeveelt voor BSL-2 en BSL-3-compatibele sterilisatieapparatuur. Systec biedt veilige en valideerbare sterilisatieoplossingen met nauwkeurige documentatie.

In Nederland zijn deze autoclaven exclusief verkrijgbaar bij Hettich Benelux. Lees het volledige artikel `Safe Coronavirus Research thanks to Systec autoclaves`op onze website (Systec, Autoclaven).

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Hettich Benelux B.V.

Hettich Benelux, gevestigd in Geldermalsen, is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren, installeren en onderhouden van klimaat- & laboratoriumapparatuur. In 2011 is Hettich Benelux ontstaan uit de fusie van Elbanton &... Lees meer