VCCN biedt cursus Cleanroom Assemblage

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 4 januari 2023

Voor het uitvoeren van assemblagewerkzaamheden in de cleanroom zijn steeds striktere regels en strengere reinigingseisen van toepassing. De Europese wetgeving bepaalt bijvoorbeeld in sommige sectoren dat bedrijven verplicht zijn veiligheid te borgen middels een kwaliteitssysteem. Een hygiënisch precisiereinigingsproces speelt een grote rol voor bedrijven in de sector micro-elektronica, food en farmacie. Onderdelen mogen niet worden beschadigd en bacteriën mogen geen kans krijgen.

Om de productkwaliteit te waarborgen is de werkmethode die wordt toegepast in de cleanroom van extreem groot belang. Een goed en correct onderhouden cleanroom, gecombineerd met de juiste kleding en gedrag, garandeert het voorkomen van vervuiling. De manier van werken is hierin de meest belangrijke factor. Verbetering van de werkmethode verlaagt vervuiling significant.

VCCN ontwikkelde hiervoor de cursus ’Cleanroom assemblage’. Een cursus waarin de cursist aangeleerd wordt zichzelf, en anderen, te beoordelen op verontreinigende handelingen en aanpassingen te doen met een minimale impact qua verontreiniging.

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers die assemblage werkzaamheden verrichten in de cleanroom en de leidinggevende hierin. Voor deelname aan de Cleanroom Assembly cursus is het verplicht de Cleanroom Gedrag Cursus te hebben afgesloten met voldoende resultaat.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

VCCN

VCCN is het platform voor en door vakmensen in de Contamination Control. Wij organiseren congressen, evenementen, excursies, workshops, en cursussen. Onze leden ontvangen 4x per jaar het gratis vakblad, maken... Lees meer