Update voor VELP Dumas stikstof analyzer

icon.highlightedarticle.dark analytische instrumentatie
Laatste wijziging: 7 maart 2024
VELP Dumas analyser voor stikstof- en eiwitbepaling
VELP Dumas analyser voor stikstof- en eiwitbepaling | Foto: Salm en Kipp

Voor 2024 heeft VELP de NDA 702 Dumas Analyzer voor stikstof- en eiwitbepaling op en aantal punten aangepast.

De Dumas-verbrandingsmethode groeit inmiddels uit tot een referentietechniek vanwege de precisie, reproduceerbaarheid en efficiëntie. Daarom blijft VELP de Dumas analyzers door ontwikkelen.

Met de nu geïntroduceerde updates is de efficiëntie van het laden van monsters verbeterd, de bruikbaarheid van de DUMASoftTM-software vergemakkelijkt en is naleving van de FDA-regelgeving mogelijk.

  • Omdat VELP is overgestapt van een pneumatische naar een elektronische autosampler is het laden van monsters nu nog betrouwbaarder en is er geen persluchtleiding meer nodig in het laboratorium.
  • Ook de DUMASoftTM-software heeft een uitgebreide make-over ondergaan en is voorzien van een vernieuwde grafische gebruikersinterface.
  • Daarnaast kent de software nu gebruikersbeheer (UAC) met verschillende niveaus van autorisaties en machtigingen volgens GLP.
  • Tot slot kan de NDA 702-software worden geüpgraded met het optionele 21 CFR Part 11-pakket voor laboratoria in de farmaceutische, cosmetische en voedingsmiddelenindustrie waar naleving van de FDA-voorschriften nodig is. VELP 21 CFR Part 11 Package helpt laboratoria bij de volledige naleving van Subdeel B (Elektronische Documenten) en Subdeel C (Elektronische Handtekeningen) van de verordening.

Dankzij de Dumas methode was de NDA 702 al aanzienlijk sneller, eenvoudiger en veiliger dan een traditioneel Kjeldahl-systeem, en de beste oplossing voor laboratoria met hoge doorvoer die op zoek zijn naar een snelle en veilige analyzer met de mogelijkheid om te kiezen tussen helium en argon als draaggas. Met de 2024 aanpassingen is de VELP NDA 702 Dumas analyzer nog breder inzetbaar.

Meer over de VELP Dumas analysersicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Update voor VELP Dumas stikstof analyzer

SALM EN KIPP

Als u nieuwe laboratoriumapparatuur gaat aanschaffen, wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat deze perfect aansluit bij uw behoeften. Een deskundig advies is daarom onontbeerlijk. Met meer dan 120... Lees meer