Trendontwikkeling van vacuümpomp naar vacuümsysteem

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023

De populariteit van klantspecifieke vacuümoplossingen voor afzonderlijke processen of complete fabrieken blijft toenemen. De drijvende kracht achter deze ontwikkeling is het verlangen om processen zo betrouwbaar, efficiënt en reproduceerbaar mogelijk te maken. Busch helpt klanten om hun doel te verwezenlijken door activiteiten op het gebied van vacuümsystemen wereldwijd fors uit te breiden.

Busch produceert al ruim 50 jaar vacuümpompen en in de loop der jaren heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in het bouwen van vacuümsystemen die optimaal inspelen op de eisen op het gebied van de planning, engineering en de bouw van individuele vacuümsystemen.

Een van de belangrijkste afzetmarkten voor vacuümsystemen van Busch is de chemische industrie. Specialisten van Busch hebben ruime ervaring opgedaan door het ontwerpen, installeren en onderhouden van duizenden vacuümsystemen over de hele wereld. Busch heeft expertisecentra geopend om specifiek te voldoen aan de eisen van de chemische en farmaceutische industrie. Deze expertisecentra werken dan ook nauw samen met de lokale Busch-vestiging.

De planning van elk project wordt tot in detail uitgewerkt door een team dat gespecialiseerd is in het bouwen van vacuümsystemen. Voordat de vacuümsystemen geleverd worden aan de klant, worden ze bij Busch eerst volledig opgebouwd en getest. De installatie en inbedrijfstelling vinden vervolgens plaats bij de klant. Elke klant heeft altijd één contactpersoon die altijd beschikbaar is voor het beantwoorden van vragen. Busch biedt tevens onderhoudscontracten aan met een volledige garantie voor het vacuümsysteem en alle onderhoudstaken. Bovendien wordt er direct ondersteuning geboden als er problemen ontstaan.

Tijdens het ontwerpen van vacuümsystemen kunnen procesingenieurs en vacuümspecialisten van Busch gebruikmaken van de grote selectie Busch-vacuümpompen. Alleen al de COBRA-serie van schroefvacuümpompen is beschikbaar in twaalf capaciteiten met pompsnelheden tot wel 2500 m3/u. Deze droge vacuümpompen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Vloeistofringvacuümpompen uit de Dolphin-series worden ook regelmatig gebruikt als standaardmodule in vacuümsystemen. Het standaardassortiment bevat Dolphin vacuümpompen als eentraps- en tweetrapsuitvoeringen met pompsnelheden tot wel 4400 m3/u. Deze kunnen worden gebruikt met vloeistoffen die geschikt zijn voor het proces. Het zeer brede gamma van constructiematerialen, afdichtingen en afdichtingsmaterialen zorgt ervoor dat de systemen perfect aansluiten bij de procesparameters.

Uit een aantal typen draaizuigervacuümpompen kan een geschikte boosterpomp gekozen worden. Alle vacuümcomponenten van Busch zijn ATEX-gecertificeerd. De veelzijdigheid van componenten zorgt ervoor dat vacuümsystemen op maat gemaakt kunnen worden, waardoor precies aan de eisen van de klant wordt voldaan. Op deze manier is de klant altijd verzekerd van de meest geschikte, economische en betrouwbare oplossing.

Op maat gemaakticon.arrow--dark

Geschreven door

Busch B.V.

Busch biedt op maat gemaakte en betrouwbare oplossingen voor medische vacuüm- en overdrukvoorzieningen die voldoen aan de technische, economische en veiligheidseisen. Zoals oplossingen voor de afvoer van anesthesiegassen. We leveren... Lees meer