Tandarts maakt gepersonaliseerde pasta met medische cannabis

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Tandarts maakt gepersonaliseerde pasta met medische cannabis

Veronica Stahl werkt in haar praktijk in België al enige tijd aan een innovatief product: gepersonaliseerde tandpasta op basis van cannabisextract. Cannabite Life Long, zoals het project heet, helpt tandproblemen te verminderen en te voorkomen.

Het werkt als volgt: Dr. Stahl stuurt haar patiënt een testkit toe waarmee de patiënt een swap van zijn tandplak maakt. Deze stuurt hij of zij in de bijgesloten envelop terug naar Dr. Stahl. In haar lab in Antwerpen smeert ze de tandplakbacteriën uit. Hierna test ze met verschillende medische cannabisextracten en andere natuurlijke verbindingen welk extract het beste tegen de specifieke tandplak werkt. Met een Colony Counter van het merk Synbiosis, aangeschaft bij Wilten Instrumenten, brengt ze in kaart welke samenstelling goed op de bacteriën reageert.

Tandarts Stahl, de oprichter van Cannabite Life Long, heeft al tientallen jaren ervaring in de wereld van de tandheelkunde. Volgens de specialist heeft ieder persoon een unieke bacteriemassa in de mond. Middels het onderzoek en gebruik van medische cannabis is er een grote mogelijkheid om tandvleesproblemen grondig aan te pakken. Met haar gepersonaliseerde formule maakt ze voor iedereen een pasta op maat.

Naar haar eigen verwachting zijn de producten van Cannabite binnen een jaar op de markt.

Meer informatieicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Tandarts maakt gepersonaliseerde pasta met medische cannabis

Wilten Instrumenten B.V.

Wij leveren een totaalpakket. Wilten Instrumenten is leverancier van basis, analytische, fysische en biotechnologische laboratoriumapparatuur in de Benelux sinds 1952. We streven er naar om de meest innoverende technologieën en producten aan onze klanten... Lees meer