Solvent Extractor add-ons

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
36 bekeken 1 februari 2023
Article image of: Solvent Extractor add-ons

Oplosmiddelextractie is een veelgebruikte methode om mengsels te scheiden door gebruik te maken van verschillen in de oplosbaarheid van de componenten, waarbij de oplosbare componenten uit vaste stoffen worden verwijderd met behulp van oplosmiddel. De VELP SER 158 werkt daarbij volgens de extractiemethode met hete oplosmiddelen, wat dezelfde resultaten geeft als de traditionele Soxhlet, maar dan vijf keer sneller.

De VELP SER 158 automatische extractor voor oplosmiddelen is dankzij een uitgebreid assortiment aan accessoires en verbruiksartikelen eenvoudig in samen te stellen voor een specifieke toepassing, zoals bijvoorbeeld levensmiddelen en diervoeders, chemicaliën, milieu monsters, landbouwproducten en meer. De accessoires zijn ontworpen om het dagelijkse gebruik zo gemakkelijk mogelijk te maken en een grote veelzijdigheid te garanderen. U kiest dus de items die bij uw specifieke toepassing horen, plaatst deze snel en eenvoudig in de SER 158 en start.

Tijdens het oplosmiddelextractieproces worden extractiebekers gevuld met het oplosmiddel, verwarmd door de elektrische verwarmingsplaat en vangen uiteindelijk de geëxtraheerde materie op. Deze extractiebekers zijn er in verschillende afmetingen en materialen, voor zowel kwantitatieve als kwalitatieve analyse en voor het verwerken van monsters met een hoog of juist laag vetgehalte.
Het te analyseren monster wordt gewogen in een extractiehuls van poreuze cellulose of glasvezel en in de SER 158-extractie-eenheid geplaatst. VELP biedt deze extractiehulzen aan in verschillende maten, afhankelijk van het type monster. Als het gaat om kwalitatieve analyse garanderen de glasvezel hulzen dat er geen stoffen vrijkomen en dus maximale nauwkeurigheid.

Het materiaal van de pakkingen die worden gebruikt tussen het oplosmiddel van de verbindingstrechter en de extractiebeker is van cruciaal belang, omdat het een uitstekende chemische weerstand moet hebben tegen de oplosmiddelen die op de SER158 kunnen worden gebruikt. Afhankelijk van het oplosmiddel kan gekozen worden voor pakkingen uit Viton, Butyl of Vaflon.

Zo kan de SER 158 snel en eenvoudig worden ingezet voor diverse monsters, wat de productiviteit van het lab verhoogt.

SALM EN KIPP

Geschreven door

Logo van:Solvent Extractor add-ons

SALM EN KIPP

Als u nieuwe laboratoriumapparatuur gaat aanschaffen, wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat deze perfect aansluit bij uw behoeften. Een deskundig advies is daarom onontbeerlijk. Met meer dan 120... Lees meer