Smart analyse zorgt voor een flexibele melkproductie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Smart analyse zorgt voor een flexibele melkproductie

De wereldwijde ontwikkelingen in de zuivelindustrie en de consumententrends hebben de vraag naar een dynamische en duurzame productontwikkeling laten groeien. De volgende generatie MilkoScans biedt nieuwe manieren om winstgevend om te gaan met de groeiende productdiversiteit en de veranderende eisen van de consumenten.
FOSS presenteert – MilkoScan™ FT3 – een nieuwe, intelligente manier om een breed assortiment aan vloeibare en semi-vloeibare zuivelproducten te analyseren, met lagere bedrijfskosten en een ongekende betrouwbaarheid van de resultaten.

Een oplossing voor veel taken
MilkoScan™ FT3 is geschikt voor een breed spectrum aan vloeibare en semi-vloeibare zuivelproducten, waaronder chocolademelk, drinkyoghurt en WPC. Bovendien zijn er diverse parameters zoals vet, eiwit, totale vaste stoffen, vriespunt en meer beschikbaar. Dankzij het `Smart Flow`-systeem detecteert de MilkoScan™ FT3 elk monster, past hij zich automatisch daarop aan en levert resultaten in slechts 30 seconden, afhankelijk van het type product. De snelle beschikbaarheid van essentiële analysegegevens voor een breed scala aan monsters maakt snelle beslissingen mogelijk en leidt tot een hogere productiviteit.

MilkoScan™ FT3 biedt de meest uitgebreide en nauwkeurige screening, waarbij uw melk in slechts 30 seconden wordt gecontroleerd op bekende of onbekende productverontreinigingen. Directe vriespuntmeting van melk en room is ook mogelijk.

Topprestaties, altijd en overal
Het aantal toegepaste analysesystemen groeit als gevolg van consolidatie en globalisering in de zuivelindustrie. Dankzij de digitale verbindingsfuncties van de MilkoScan™ FT3 kunnen alle instrumenten dezelfde metingen uitvoeren en exact dezelfde resultaten produceren. Het ene systeem kan als master worden gebruikt om de andere systemen te updaten.

Een andere nieuwe eigenschap van de MilkoScan FT3 is een de gepatenteerde standaardisatie die automatisch om de 2 uur wordt uitgevoerd. Dit elimineert drift van het instrument en zorgt voor blijvend stabiele resultaten. Tijdrovende standaardisaties met chemicaliën zijn niet meer nodig en dure referentieanalyses kunnen tot een minimum worden beperkt.

Uitzonderlijke uptime made simple
MilkoScan™ FT3 beschikt over een modern, uniek zelfdiagnosesysteem dat continu de conditie van alle belangrijke componenten controleert en zorgt voor een snelle en simpele probleemoplossing. De software toont automatisch een bericht aan de operator met instructies om het probleem op te lossen. Bovendien maakt het zelfdiagnosesysteem het mogelijk om fouten in een vroeg stadium te detecteren, waardoor ongewenste stilstand wordt voorkomen.

“De MilkoScan™ FT3 is niet zomaar een MilkoScan”, zegt Kim Vejlby Hansen, CEO van FOSS. “Het breidt het succesverhaal van FOSS MilkoScan™ uit met een nieuwe en innovatieve aanpak – de ideale oplossing voor de dynamische zuivelindustrie van vandaag”.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Foss Benelux B.V.

FOSS ontwikkelt snelle en betrouwbare oplossingen voor routineanalyses om zo de waarde van uw agri- en food-producten te optimaliseren. FOSS werd in 1956 opgericht als N. Foss Electric A/S door... Lees meer