SIGMA Centrifuge configuraties voor celkweek

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
33 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: SIGMA Centrifuge configuraties voor celkweek

Sigma introduceert een aantal aantrekkelijke celkweek-pakketten op basis van verschillende centrifuge typen, die specifiek zijn afgestemd op het gebruik met celkweekbuizen. Deze omvatten zowel gekoelde als niet-gekoelde modellen, met capaciteiten variërend van 4 x 50ml buizen tot 96 x 15ml buizen. Naast de veel gebruikte conische buizen van 15 ml en 50 ml, kunnen buizen met een groot volume of microtiterplaten worden gecentrifugeerd. Deze flexibiliteit en de mogelijkheid om vaste-hoekrotoren met hoge RCF-waarden te gebruiken, maken de centrifuges ook geschikt voor andere of toekomstige toepassingen.

Slimme functies vereenvoudigen bovendien het dagelijkse werk in het laboratorium en dragen bij aan de optimalisatie van cel oogsten. Bij de centrifuges uit de 3-serie is het wisselen van rotoren heel eenvoudig dankzij het G-lock-systeem. Gewoon de rotor uitnemen zonder handmatig losdraaien of schroeven. Daarna de andere rotor erin zetten, op start drukken, en de rotor vergrendeld zichzelf. Dit zorgt voor een extreem hoge veiligheid en bespaart waardevolle werktijd.

Dankzij de zeer soepele motor van de centrifuges kan een snelheidsregeling met een resolutie van slechts 1 rpm worden bereikt, voor een efficiënte en reproduceerbare cel oogst bij lage snelheden. Een selectie uit 30 acceleratie- en remcurven, waarvan sommige door de gebruiker te programmeren zijn, helpt bij verdere optimalisatie van scheidingsprocessen en opbrengsten. Routine procedures kunnen worden opgeslagen in het programmageheugen.

In alle Sigma centrifuges wordt het risico van besmetting geminimaliseerd door eenvoudig te reinigen roestvrijstalen kamers, die samen met Bio-Safe afsluitbare rotoren zorgen voor besmettingsvrije werkprocessen.
De gekoelde centrifuges zijn in het bijzonder geschikt voor hoge doorvoer of temperatuurgevoelige monsters, waarbij het krachtige koelsysteem zorgt voor een monster temperatuur van 4°C.

Voor ieder celkweek lab is er een passend Sigma centrifuge pakket beschikbaar.

Meer zienicon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark