RT-qPCR-kit voor multiplex respiratoire virussen: MoaA RT-q PCR-kit van MolGen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: RT-qPCR-kit voor multiplex respiratoire virussen: MoaA RT-q PCR-kit van MolGen

De snelle en wereldwijde verspreiding van het SARS-CoV-2-virus heeft een gigantische impact gehad op de maatschappij. Deze pandemie heeft zowel de wereldeconomie als de volksgezondheid onder druk gezet. Om bevolkingen, overheden en ondernemingen in deze zware tijden te ondersteunen, heeft MolGen een snel, efficiënt en veilig testkader ontwikkeld. De hoogwaardige PCR-kits van MolGen voorzien laboratoria wereldwijd van innovatieve oplossingen die hun testcapaciteiten uitbreiden en versnellen. Bovendien omvat het portfolio van MolGen meerdere PCR-kits die stuk voor stuk over een hoge specificiteit en gevoeligheid beschikken en waarmee verschillende SARS-CoV-2-varianten en andere respiratoire virussen gedetecteerd kunnen worden.

Terwijl COVID-19 wereldwijd actief blijft, blijft ook de detectie van andere respiratoire virussen een prioriteit. De diagnose van dergelijke virussen wordt vaak verwaarloosd wegens een gebrek aan tijd, geld of apparatuur. Als we de patiëntzorg echter willen optimaliseren en behandelingsopties willen bieden, met name wanneer het testseizoen zijn piek bereikt, dan moeten dergelijke respiratoire aandoeningen ook tijdig en nauwkeurig gediagnosticeerd worden. Om dit probleem te verhelpen, introduceert MolGen een nieuwe RT-qPCR multiplex-kit waarmee vijf verschillende infectueuze respiratoire virussen, met inbegrip van SARS-CoV-2, gedetecteerd kunnen worden: MoaA RT-qPCR-kit.

De MolGen MoaA RT-q-kit is een multiplex RT-qPCR-test met één well die de volgende virussen detecteert: influenza A, influenza B, RS-virussen (respiratoir syncytieel) van type A en type B en SARS-CoV-2. Deze 5 targets zijn op dit moment de meestvoorkomende bedreigingen op het gebied van luchtweginfecties. Elk van deze vijf zeer infectueuze ziekten kan met behulp van één PCR-reactie worden gedetecteerd. Door de detectie van al deze virussen in één afzonderlijke kit te combineren, worden de kosten, efficiëntie en tijd die benodigd zijn voor diagnose aanzienlijk verbeterd.

De kit maakt gebruik van PlexZyme™-technologie voor specificiteit en uitzonderlijke multiplex-capaciteiten. De PlexZyme™-technologie omvat twee targetspecifieke partzymen die zich aan de target binden. Zodra deze twee partzymen zijn gebonden en naast elkaar komen te liggen, bindt de probe de twee partzymen, wat ertoe leidt dat de enzymatische reactie wordt gestart. De probe wordt gekleefd en geeft daardoor een fluorescent signaal af dat door het PCR-systeem wordt gedetecteerd. Met deze technologie zijn er vijf verschillende bindingsgebeurtenissen (twee primers, twee partzymen, één probe) vereist voor signaaldetectie in plaats van de gebruikelijke drie bindingsgebeurtenissen (twee primers, één probe). Hierdoor neemt de specificiteit van de PCR-reactie sterk toe. De gepatenteerde PlexZyme™-technologie bevat tevens een universele probe, aangezien alleen de partzymen getarget moeten worden, waardoor de noodzaak tot het ontwikkelen van een targetspecifieke probe wordt weggenomen.

De MolGen MoaA RT-q-kit is compatibel met PCR-systemen zoals de ABI QuantStudio 5/7 en ABI 7500 FAST/FAST DX. De kit is bovendien compatibel met commerciële extractiesystemen voor magnetische microsferen, zoals de PurePrep 96.

Meer over de MoaA RT-qPCR-kit icon.arrow--dark

Geschreven door

MolGen The Netherlands

Lees meer