Resolve SORS Raman ID: gevaarlijke stoffen direct analyseren

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Of het nu gaat om het snel identificeren van explosieven, andere gevaarlijke stoffen of verdovende middelen, dankzij de revolutionaire Resolve handheld Raman van Cobalt Light Systems is het voor het eerst mogelijk om werkelijk zelfs door ondoorzichtige verpakkingen heen te meten.

De Resolve is in staat om in minder dan 1 minuut materialen en mengsels te identificeren. Identificatie gebeurt door middel van de ingebouwde databases met onder andere explosieven, precursors, chemische wapens, giftige stoffen en verdovende middelen.

Dankzij de unieke SORS™ technologie van Cobalt kan de analyse direct uitgevoerd worden zonder het potentieel gevaarlijke middel te verwijderen uit de verpakking. Operators worden niet blootgesteld aan risico’s en response teams kunnen sneller en beter beslissingen nemen aan het begin van een operatie.

De Resolve is snel, nauwkeurig, robuust en eenvoudig te gebruiken. De gebruiker kiest simpelweg het type verpakking en de software bepaalt automatisch welke meetmodus gebruikt zal worden: door-de-verpakking, Oppervlakte meting (traditionele point-and-shoot) of via een vial houder.

De Resolve wordt onder andere gebruikt voor de volgende doeleinden:

– Hazmat
– Militaire toepassingen
– Politie en/of Brandweer onderzoek
– Explosievenopruimingsdienst
– Douane, postkamer en checkpoint screening

Watch article videoicon.arrow--dark Klik hiericon.arrow--dark

Geschreven door

Kaplan Scientific

Kaplan Scientific levert molecuul spectroscopie producten van o.a. Agilent Technologies, Specac, Pike Technologies, Harrick Scientific, ST-Japan, Art Photonics, Arcoptix, Czitek, Indatech en StellarNet/ Wij streven ernaar om uw applicatie vragen... Lees meer