Recirculerende zuurkast

icon.highlightedarticle.dark Zuurkasten
186 bekeken Laatste wijziging: 9 augustus 2023
Recirculerende Zuurkast
Recirculerende Zuurkast | Foto: DUPA Veiligheidstechniek

Een recirculerende zuurkast is nodig wanneer er gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen. De Circulaire serie bestaat uit kasten, waarin veilig met gevaarlijke stoffen kan worden gewerkt. Het afzuigsysteem is gebaseerd op recirculatie.

Wat is recirculatie?

Bij recirculatie wordt de vervuilde lucht in de kast gefilterd en vervolgens blaast de kast de schone lucht weer terug in de ruimte.

De kast is in verschillende standaardmaten te verkrijgen, maar kan op aanvraag in alle afmetingen geproduceerd worden. Hij is makkelijk te verplaatsen en heeft een plug-and-play systeem, zodat deze in praktisch iedere ruimte te plaatsen is; er is alleen een standaard stopcontact nodig. De dure installatiekosten en de aanschaf van een externe ventilator verdwijnen.

Koolstof en/of HEPA

Er zijn er 10 verschillende koolstoffilters te verkrijgen, met daarnaast ook de mogelijkheid tot de combinatie koolstof én HEPA. De kast is daardoor vrijwel voor alle werkzaamheden geschikt.

Wanneer u gaat werken met gevaarlijke stoffen in deze mobiele, recirculerende zuurkast, zet u de kast aan met het Touch Screen Control System. De kast start binnen enkele tellen op en de airflow is af te lezen op het display. Deze airflow is zelf te monitoren via ditzelfde Touch Screen display.

Voordelen

  • géén ventilatiekanaal nodig
  • plug & play, geen installatiekosten
  • 10 verschillende filters, combinaties mogelijk
  • diverse uitvoeringen en afmetingen
  • energiezuinig, laag geluidsniveau

Verkrijgbaar in de volgende standaard afmetingen

800 x 700 x 1345* mm
1100 x 700 x 1345* mm
1400 x 700 x 1345* mm
1800 x 700 x 1345* mm
(* hoogte bij volledig geopend raam)

Geschreven door

DUPA Veiligheidstechniek (DPVT B.V.)

Gecertificeerde product oplossingen voor de veilige opslag van gevaarlijke stoffen Lees meer