Recirculerende filterbox voor de ventilatie van brandveiligheidskasten

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
50 bekeken 3 april 2023
Article image of: Recirculerende filterbox voor de ventilatie van brandveiligheidskasten

Ventilatie van (brand)veiligheidskasten is belangrijk, maar niet altijd mogelijk of praktisch. Bij een tijdelijk laboratorium is het aanleggen van een ventilatiekanaal een tijdrovend en soms kostbaar proces. Staat de brandveiligheidskast in een kelder, dan is er soms geen mogelijkheid tot ventilatie naar buiten. De ChemSTOP van Dupa is de oplossing voor dit soort problemen. Het systeem is opzichzelfstaand en vereist geen verbinding met externe ventilatie.

Lucht wordt vanuit de brandveiligheidskast in de ChemStop getrokken. De vervuilde lucht wordt door een elektrostatisch geladen pre-filter geleid om grove stoffen te filteren. Daarna gaat de lucht door een actieve koolstoffilter voor het verwijderen van chemische dampen. De gefilterde lucht wordt dan via het uitlaatrooster aan de achterkant van het apparaat terug gecirculeerd in de ruimte. Dit geschiedt bij constante airflow monitoring, waarbij een filterverzadigingsysteem voortdurend de verzadigingsgraad van het filter meet.

Met een eigen ventilator met een maximaal vermogen van 75 m³ kan de unit ook gebruikt worden voor het ventileren van een zuren-logen kast. Hij kan zonder aansluitkosten op alle (brand)veiligheidskasten van Dupa Veiligheidstechniek. Standaard geleverd met een Pre filter en een AC filter voor oplosmiddelen, maar ook ether, acids, formaldehyde, ammoniak, cyanide, zwavel of een mix van 4 soorten van bovenstaande en HEPA.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark