Ranzigheid monitoren nu via de Cloud

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Ranzigheid monitoren nu via de Cloud

De VELP OXITEST is de enige oxidatiestabiliteitsreactor met de mogelijkheid van real-time monitoring van zowel instrument als data via het VELP Ermes Cloud Platform, wat het eenvoudig maakt om routinematige werkzaamheden te optimaliseren.

Wanneer worden producten en grondstoffen ranzig en daarmee onbruikbaar of onverkoopbaar? Dat wordt bepaald door de mate van oxidatie van vet, olie en andere bestanddelen in de tijd. Om dit vooraf te bepalen is normaal gesproken tijdrovend, maar met de innovatieve VELP OXITEST oxidatiestabiliteitsreactor kan dit aanzienlijk worden versneld, geheel conform AOCS Cd-12c-16. Hierdoor worden producten sneller vrijgegeven, en nieuwe samenstellingen en processen eerder geïmplementeerd.
De VELP OXITEST onderwerpt het monster aan een omgeving met hoge oxidatieve stress door overdruk van zuivere zuurstof (6 bar) en een hoge constante temperatuur, 90°C. Het instrument meet de absolute drukverandering van zuurstof in de twee titanium verwarmingskamers bij constante temperatuur, waardoor de zuurstofopname door reactieve componenten in het monster wordt gemonitord. Automatisch wordt er een IP-waarde voor verdere analyse via software gegenereerd. Dat is de tijd die nodig is om het beginpunt van oxidatie te bereiken, wat overeenkomt met een detecteerbaar ranzigheidsniveau of een plotselinge verandering in de oxidatiesnelheid. Hoe langer de inductieperiode, hoe hoger de stabiliteit tegen oxidatie in de tijd. Verdere analyse wordt gedaan in de bijgeleverde software.

Artikel op LinkedInicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Ranzigheid monitoren nu via de Cloud

SALM EN KIPP

Als u nieuwe laboratoriumapparatuur gaat aanschaffen, wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat deze perfect aansluit bij uw behoeften. Een deskundig advies is daarom onontbeerlijk. Met meer dan 120... Lees meer