Quantum: ongeëvenaarde slangenpompprestaties voor single-use

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFT) lanceert Quantum, de revolutionaire slangenpomp met gepatenteerde ReNu single-use (SU) cartridgetechnologie. Deze pomp zet een nieuwe standaard voor hogedruk toevoerpompen in SU tangentiële flowfiltratie (TFF), virusfiltratie (VF) en hoge-prestatie vloeistofchromatografie (HPLC). Quantum luidt een nieuw tijdperk in binnen de pomptechnologie voor bioprocessing:
– hogere downstream opbrengsten – over het hele drukbereik
– een vrijwel pulsatievrije lineaire opbrengst en de laagst denkbare shear
– een eenvoudige validering in overeenstemming met de BPOG-richtlijnen.

Lineaire flow met de laagst mogelijke pulsatie

Quantum geeft andere pompen het nakijken door een accurate lineaire opbrengst die niet afhankelijk is van tegendruk waardoor het gebruik van flow- en drukmeters overbodig wordt. Die lineariteit wordt gehaald over het gehele SU proces drukbereik van 3 bar, met een opbrengst tot 20 liter/min en dat met een flowpulsatie van slechts ± 0.12 bar. Veel lager dus dan bij andere pompen. Die vrijwel pulsatievrije prestaties garanderen een constante druk, voor een maximale procesefficiëntie en -resultaat.

Breed regelbereik met ongezien lage shear

Een ander groot voordeel is de extreem lage shear, die half zo laag is als die van membraanpompen. Dat verhoogt de kwaliteit van het product, voor een maximaal rendement. Daarnaast is er de snelheidsregeling van 4000:1, die gebruikers de mogelijkheid biedt een constante druk over het membraan aan te houden bij micro- en ultrafiltratie. Zo behoren de beperkingen van een 200:1 snelheidsregeling bij HPLC-gradiëntwerk nu echt tot het verleden. De bediening zit aan de voorzijde van de pomp. Zo wordt het mogelijk de bedrijfsstatus eenvoudig te controleren en bediening gemakkelijk toegankelijk, zelfs bij montage in een skid.

Gebruiksvriendelijke Single-Use technologie

Het hart van de Quantum-pomp wordt gevormd door de gepatenteerde ReNu SU-cartridge. Die is heel eenvoudig te installeren, zodat zijn aseptische vloeistofsysteem snel en nauwkeurig geplaatst en gebruiksklaar zijn. De synergie tussen slangenpompen en single-use pompsystemen kan gewoonweg niet overschat worden. De ReNu SU Technology cartridge is gemakkelijk te plaatsen, om het vloeistofsysteem in een paar minuten tijd te vervangen waarbij de kans op fouten bij het uitlijnen wordt geëlimineerd.

Moeiteloze validering

De ReNu SU-cartridge in de Quantum-pompen biedt validatie en extractable data in overeenstemming met de BPOG-, BPSA-, USP- en ISO-richtlijnen. ReNu SU is geschikt voor gammabestraling tot 50 kGy en wordt geproduceerd in een cleanroom van ISO-klasse 7, waarbij de alle contactmaterialen worden onderworpen aan biocompatibiliteitstesten en BPOG-gebaseerde extractable studies.

Met de Quantum ReNu SU, verkrijgbaar als cartridge of als onderdeel binnen een BioPure PureSU single-use assembly, wordt de tijd en investering voor validatie een stuk lager.

Geschreven door

Logo van:Quantum: ongeëvenaarde slangenpompprestaties voor single-use

Watson-Marlow Fluid Technology Solutions

Watson-Marlow Fluid Technology Solutions (WMFTS) is de wereldwijde marktleider in slangenpompen en aanverwante technologie op het gebied van vloeistoftransport voor de levensmiddelen-, farmaceutische-, chemische-, en waterzuiveringsmarkt. Wij bestaan uit tien... Lees meer