PuroVaso kiest voor BioPure producten van Watson-Marlow

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: PuroVaso kiest voor BioPure producten van Watson-Marlow

PuroVaso, een nieuw product voor het verwerken van poeders en tabletten, gebruikt BioPure BioClamp en BioPure silicone pakking technologie op zijn containers. BioPure is een gevestigd merk van de Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG).

Het handmatig verwerken van farmaceutische producten kan vaak lastig zijn vanwege het gewicht van de containers. Maar PuroVaso biedt een product/container gewichtsverhouding die ervoor zorgt dat de maximale verwerkingslimiet voor de operator wordt bepaald door het gewicht van het product, en niet van de container. Het resultaat is een unieke combinatie van waarde en prestatie.

BioClamp past perfect in het plaatje
Om elk type ventiel op een Tri-clamp aansluiting aan te kunnen sluiten, hebben de PuroVaso engineers zorgvuldig nagedacht over de keuze van de verbindingsklem die op de containers wordt aangebracht. Daarbij viel de keuze op de BioClamp.
“We kozen BioClamp omdat dit de best passende oplossing was,” bevestigd Steve Boswell, directeur bij PuroVaso. “Belangrijke factoren waren o.a. gewicht, geschiktheid voor gebruik in farmaceutische toepassingen, kwaliteit, voldoen aan GMP, uitstraling en kunnen rekenen op een betrouwbare partner, zoals WMFTG. Bovendien kwam BioClamp heel goed uit de testen en was het concurrerend in prijs vergeleken met de alternatieven in roestvrij staal.”

BioClamp is gemaakt uit versterkt Nylon 66 USP klasse VI en is een uiterst populaire verbindingsklem. Ze is specifiek ontworpen om te voldoen aan de eisen van bioprocessen en de farmaceutische laboratoria. PuroVaso gebruikt zowel 4” als 6” BioClamp halsfittingen om te zorgen voor een hermetische afsluiting tussen de PuroVaso container en het ventiel. Het ontwerp is bewust generiek gemaakt zodat het met elk type ventiel gebruikt kan worden.

Pakkingen blijken ideaal
Ter aanvulling op BioClamp koos PuroVaso ook voor BioPure 4” silicone pakkingen. Deze werden verkozen boven de siliconepakkingen van andere leveranciers op basis van de mate van voldoen aan GMP. Afhankelijk van hoeveel er verkocht worden, kan het aantal benodigde silicone pakkingen en BioClamp aansluitingen tijdens de levensduur van PuroVaso potentieel in de honderden lopen.

BioPure silicone pakkingen zijn FDA goedgekeurd en voorzien van de beste validatie in de branche. Ze worden geproduceerd en verpakt in BioPure ISO klasse 7 cleanrooms. Die hebben een gecontroleerde atmosfeer met luchtsluizen en strenge controles. In elke cleanroom wordt de lucht minimaal 30x per uur compleet ververst en worden de stofdeeltjes constant gemonitord. Iedere 6 maanden wordt de certificatie van de cleanrooms hernieuwd.

Hoogzuivere, platinum-cured silicone pakkingen hebben een precisie bewerking ondergaan voor een gladde binnenkant en een lekvrij vloeistofpad onder klemdruk. De pakkingen zijn ook beoordeeld op extractables, waarbij een multi-solvent aanpak is gevolgd in lijn met de BPOG richtlijnen. Uitvoeringen met en zonder flens zijn beschikbaar in meerdere maten.

Om volledige traceerbaarheid te vergemakkelijken, heeft BioPure siliconen pakkingen met de laser geëtste partijnummers, terwijl BioClamp® ingeperste partijnummers heeft.

Watch article videoicon.arrow--dark Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:PuroVaso kiest voor BioPure producten van Watson-Marlow

Watson-Marlow Fluid Technology Solutions

Watson-Marlow Fluid Technology Solutions (WMFTS) is de wereldwijde marktleider in slangenpompen en aanverwante technologie op het gebied van vloeistoftransport voor de levensmiddelen-, farmaceutische-, chemische-, en waterzuiveringsmarkt. Wij bestaan uit tien... Lees meer