Prinses Máxima kiest voor Lifecare lab-informatiesysteem

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Verregaande digitalisering en data-analyse met Lifecare

In mei 2018 opent het Prinses Máxima Centrum haar deuren. In dit nationaal centrum voor kinderoncologie worden hoog complexe zorg en research geconcentreerd. Voor het integraal ondersteunen van de pathologie processen heeft het Prinses Máxima Centrum gekozen voor Lifecare, het innovatieve laboratorium informatiesysteem van Deutsche Telekom Healthcare. Ook de koppeling met de landelijke pathologie databanken van stichting PALGA wordt door Deutsche Telekom Healthcare verzorgd. Met de komst van het Prinses Máxima Centrum verwerft Nederland wereldwijd een belangrijke positie op het gebied van kinderoncologie.

Bastiaan Tops, hoofd van het diagnostisch lab van het Prinses Máxima Centrum, ziet de samenwerking met vertrouwen tegemoet: “Onze focus is gericht op wetenschappelijk onderzoek en zorg om onze ambitie: ‘alle kinderen met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven’ waar te maken. Dat betekent dat we ook graag samenwerken met strategische toeleveranciers, die zowel de competenties als gereedschappen hebben om ons in deze ambitie te ondersteunen.”
Het Prinses Máxima Centrum en Deutsche Telekom Healthcare hebben gekozen voor een gezamenlijke disruptieve software innovatie. Gericht op researchdoeleinden, specifiek op data-integratie en data-analyse gestuurd vanuit het Laboratorium Informatiesysteem.

Renna Plukker, CEO van Deutsche Telekom Healthcare, licht toe: “Met Lifecare kunnen we meer dan alleen de workflow in het laboratorium efficiënt inregelen. Vooral de toekomstgerichtheid van het systeem biedt ons en daarmee onze klanten veel nieuwe kansen. Denk aan integratie met biobanken, het taggen en verrijken van data, koppelingen met digitale pathologie en de mogelijkheden om innovaties in een SAAS-omgeving te gaan ontwikkelen. Wij leveren graag op deze manier een bijdrage aan het realiseren van de ambitie van het Prinses Máxima Centrum.”

Geschreven door

Deutsche Telekom Healthcare

Deutsche Telekom Healthcare Solutions Netherlands B.V. levert op de Nederlandse en – in toenemende mate – de internationale zorgmarkt (België, Polen, Zwitserland, Nederlandse Antillen) producten, diensten en consultancy voor de... Lees meer