Pieken Fractioneren na een GC analyse

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
94 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Pieken Fractioneren na een GC analyse

Er zijn verschillende GC methodes beschikbaar om analieten te fractioneren en op te vangen, maar deze technieken beperken het aantal fracties dat kan worden verzameld. Met de introductie van het nieuwste GC Fractionator tool van Da Vinci Laboratory Solutions (DVLS) wordt deze beperking opgeheven. De nieuwe DVLS GC-Fractionator is een fractioneringsplatform gebaseerd op een post-kolom infusie met een ‘’trap’’ oplosmiddel dat tot maximaal 384 fracties van een gaschromatografische scheiding verzamelt met een parallelle detectie om elke fractie te correleren met analytische informatie.

Post-kolom fractionering
Na de gaschromatografische scheiding met parallelle detectie, wordt er een verwarmd oplosmiddel toegevoegd waarin de geëlueerde componenten oplossen. Dit mengsel condenseert en wordt in een well plaat opgevangen. Met speciale software worden de fracties van interesse opgevangen en naar een well plaat positie gestuurd. Een mogelijke lekkage van het oplosmiddel in de GC oven wordt gedetecteerd door de sensor van het veiligheidsdetectiesysteem.

Geautomatiseerd platform
De GC-Fractionator maakt gebruik van een zeer robuuste technologie waarmee grote aantallen aan fracties kunnen worden verzameld tijdens een GC-run. De robuustheid is bewezen in een assay voor milieu-onderzoek door Jeroen Kool, universitair docent bij de onderzoeksgroep Biomoleculaire Analyse binnen de afdeling Bioanalytische Chemie aan de VU.
De volledig geautomatiseerde fractionering op basis van een post-kolom infusie van een voorverwarmd vluchtig oplosmiddel maakt het verzamelen van microfracties mogelijk en is in staat om volledige GC-run op te delen in fracties en te verzamelen met een parallelle detectie. De hoge herhaalbaarheid van het fractieverzamelproces maakt meerdere fractioneringsrondes van hetzelfde monster mogelijk om de concentratie van de verzamelde fracties te verhogen. Met de Graph Editor software tool is het mogelijk om te bepalen of de fracties in de juiste wells terecht zijn gekomen door het visueel weergeven van het chromatogram met de bijbehorende fracties.
Verschillende type trays kunnen gebruikt worden voor de GC-Fractionatie zoals well platen met 60, 96 en zelfs 384 wells of 40-posities 2 ml flacontrays. Daarnaast is de bewegingsvolgorde van de GC-Fractionator ook erg flexibel; de tool kan van links naar rechts, van boven naar beneden, in een willekeurige volgorde en over verschillende trays werken.

GC-Fractionatie informatie icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Pieken Fractioneren na een GC analyse

Da Vinci Laboratory Solutions B.V.

Chromatografie Oplossingen Da Vinci Laboratory Solutions (DVLS) werd opgericht als een dienstverlener binnen de laboratoriumbranche in 2000. Sindsdien is Da Vinci uitgegroeid tot de veelzijdige partner voor laboratoria door het aanbieden van chromatografische... Lees meer