Particle Measuring Systems bestaat 50 jaar

icon.highlightedarticle.dark Management Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Particle Measuring Systems bestaat 50 jaar

Particle Measuring Systems viert zijn 50-jarig jubileum. Een prima aanleiding om terug te blikken op een halve eeuw innovaties in deeltjesmetingen in aerosolen

Vertaling: Word’s Worth | Fotografie: PMS

Particle Measuring Systems (PMS) bestaat dit jaar 50 jaar. Het bedrijf begon in 1972 als specialist in deeltjesmetingen in aerosolen en is sindsdien uitgegroeid tot een expert in oplossingen voor het monitoren en beheersen van contaminatie in gecontroleerde productieprocessen in de farmaceutische sector, de semiconductorsector, fotonica & optica, ruimtevaart en defensie, en industriële cleanrooms over de hele wereld.

Kortere time-to-market

PMS werd in 1972 in Boulder, Colorado, VS opgericht door Dr. Robert G. Knollenberg, de uitvinder van de laserdeeltjesmeter, waarmee aantal en grootte van deeltjes in de lucht konden worden geteld en gemeten. In 1978 stuurde PMS de eerste deeltjesspectrometer de ruimte in met de Pioneer-Venussonde. In 1985 verlegde het bedrijf zijn focus van deeltjesmonitoren naar complete monitoringsystemen voor productielocaties. In 1996 werd PMS overgenomen door Spectris, dat zich vooral richt op proces-, kwaliteit- en opbrengstverbetering en zijn klanten helpt hun time-to-market te verkorten.

Contaminatiebewaking

PMS heeft zich sindsdien ontwikkeld tot marktleider in uiterst gevoelige bewakingsapparatuur en is de enige leverancier van complete oplossingen voor contaminatiebewaking. PMS levert niet alleen apparatuur voor het monitoren van microcontaminatie, maar ook deskundig advies, software voor gegevensbeheer en traint medewerkers van klanten.

Het PMS-team leidt over de hele wereld professionals op het gebied van contaminatiebewaking op met behulp van hun zelf ontwikkelde ‘Particle College’ cursusmateriaal. PMS-medewerkers worden beschouwd als autoriteiten op hun vakgebied en worden vaak gevraagd als sprekers op congressen en als auteurs van technische papers voor vakpublicaties. PMS heeft een uitgebreid kenniscentrum om specialisten op het gebied van contaminatiebeheersing op te leiden en te ondersteunen.

“Het is fantastisch om te zien dat dit bedrijf, dat ooit begon als een nevenactiviteit in mijn kelder die ik combineerde met mijn veeleisende fulltime academische carrière, zo succesvol is geworden en nu marktleider is op het gebied van contaminatiebewaking in gecontroleerde omgevingen”, aldus dr. Robert Knollenberg, oprichter van Particle Measuring Systems. John Mitchell, de 4e directeur van PMS, beaamt dit: “De sleutel tot ons succes is dat medewerkers onze waarden – Aim High, Be True, en Own It – omarmen. Ik ben er bijzonder trots op dat ik bijgedragen heb aan deze groei, en dat we een bedrijf zijn met een doel, namelijk de wereld schoner, gezonder en productiever maken. Ik kijk uit naar alles wat we in de toekomst nog kunnen doen voor onze klanten, onze medewerkers en de hele wereld.”

________________________________________________

Over Particle Measuring Systems

Particle Measuring Systems Inc. (PMS), een dochteronderneming van Spectris plc, is marktleider en expert in technologie voor contaminatiebewaking en -controle, uitvinder van de laser deeltjesteller en toonaangevende leverancier van oplossingen voor het bewaken en beheersen van vele vormen van besmetting waarmee bedrijven te maken hebben die in een ultraschone omgeving produceren.
Voor meer informatie, ga naar www.pmeasuring.com.

Article image of: Particle Measuring Systems bestaat 50 jaar

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonneren icon.arrow--dark