Oracle vetanalyzer van CEM Corporation

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
31 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023

De Oracle vetanalyzer van CEM Corporation, nieuw in het pakket van Beun- De Ronde, is de eerste snelle plug & play vetanalyzer ooit voor direct meten zonder methodeontwikkeling. De resultaten combineren de betrouwbaarheid van de klassieke extractiemethode met een uitstekende herhaalbaarheid in een snelle meting van slechts 30 seconden.

Het systeem werkt volgens een gepatenteerde NMR-technologie uit 2016. Hiermee wordt het signaal van protonen aan vetmoleculen volledig gescheiden van de andere NMR-signalen. In de praktijk betekent dit dat de vetbepaling niet wordt beïnvloed door de samenstelling van het monster. De bestaande snelle analysetechnieken, zoals NIR, FT-IR en traditionele NMR, moeten per product of productgroep worden gekalibreerd met referentiedata van klassieke bepalingen. Voor Oracle geldt deze beperking niet en kan het vetgehalte in elk voedingsmonster nauwkeurig worden bepaald. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor bijvoorbeeld contractlabo­ratoria, researchafdelingen en pilot plants, waar veel onbekende monsters worden geanalyseerd en recepturen vaak veranderen.

Ook voor productiebedrijven wordt het gemakkelijker om zowel ingrediënten, halfproducten en eindproducten te meten en het productieproces verder te optimaliseren. Vanwege zijn snelheid is deze analyzer geschikt voor proces-controle en kan worden gekoppeld aan een Smart 6 vocht/drogestof analyzer voor een gecombineerd vocht/drogestof- en vetresultaat nog geen 5 minuten.

Geschreven door

AddspeX b.v.

AddspeX is a Benelux organization with a strong focus on Elemental analysis and Materials Science. As the exclusive partner of Rigaku, a global leader in x-ray technology, we offer a... Lees meer