Optimaal vriesdrogen in meerdere vials

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Het in een vriesdroger bevriezen van de vloeistof in verschillende flesjes werkt normaal als een stochastisch proces. In alle flesjes bevriest de inhoud binnen een bepaald tijdsbestek, maar het kristallisatieproces vindt plaats bij verschillende temperaturen. De kristalstructuur, en later het droogprofiel, zullen daarom van elkaar afwijken. Dit is niet altijd wenselijk. CHRIST heeft daarom gezocht naar een oplossing en de nieuwe LyoCoN technologie ontwikkeld, voor een gecontroleerde nucleatie van de vloeistof in de te vriesdrogen flesjes.

Na het laden van de vriesdroger met flesjes vormen zich ijskristallen op de condensor. Gelijktijdig wordt het vloeibare product afgekoeld tot dicht bij het vriespunt. Vervolgens wordt mist van ijskristallen gecreëerd van vocht uit het product, die alle buisjes binnendringt. Deze kristallisatiekernen initiëren direct een homogene kristallisatie in alle buizen. Hierna wordt de het vriesdroogproces voortgezet op de gebruikelijke wijze.

Met het GMP-compliant LyoCoN systeem van CHRIST wordt dus geen extern medium gebruik en het genereert geen extern afval dat gecontamineerd is met product.

Het LyoCoN systeem is ideaal voor kleinere pilot-eenheden, en is eventueel ook in te bouwen in bestaande systemen.

Meer zienicon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark