Het is ongetwijfeld niet de eerste gedachte die u heeft bij onze centrifuges, want de meerderheid wordt gebruikt voor bijvoorbeeld bloedbuizen, celkweek en cytologie.
Maar wist u dat onze centrifuges – en met name de UNIVERSAL 320 – ook heel goed past in het bierbrouwproces? De bittere bestanddelen van bier zijn een belangrijke indicator voor de kwaliteit. Het is niet alleen bepalend voor de smaak van bier, maar het beïnvloedt ook de houdbaarheid. De bitterheid van het bier en het wort worden daarom routinematig bepaald als kwaliteitscontrolemaatregel tijdens de procescontrole.
Wat is bepaling van de bitterheid met de EBC-methode? Het te testen monster moet eerst worden ontgast en zwevende deeltjes moeten worden verwijderd. Vervolgens wordt gestart met extractie. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van centrifugeren. Zo voorkomt u dat bij de bereiding van het monster bittere stoffen verloren gaan.
Alle HETTICH tafelcentrifuges, maar met name de UNIVERSAL 320 is uitermate geschikt voor dit proces.
Meer informatie