‘Ons lab is ons levenswerk dat verhuisd wordt’

icon.highlightedarticle.dark Management
169 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: ‘Ons lab is ons levenswerk dat verhuisd wordt’

Roel Dullens schakelde voor de verhuizing van zijn lab aan de Universiteit van Oxford (VK) en persoonlijke familiebezittingen twee professionele verhuisbedrijven in die ook al het papierwerk regelden die met de Brexit behoorlijk is toegenomen. De onder meer zelf ontwikkelde microscopen hebben een nieuw onderkomen gevonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Tekstbewerking: redactie LABinsights | Fotografie: Mondial Movers

Dullens leidt aan de Universiteit Oxford al 14 jaar succesvol een gerenommeerd laboratorium voor onderzoek naar het gedrag van zachte materialen, maar omdat hij en zijn vrouw hun kinderen in Nederland wilden laten opgroeien, was een verhuizing onvermijdelijk. De Radboud Universiteit in Nijmegen bood hem de kans zijn onderzoek voort te zetten in een eigen laboratorium én het breder te trekken.

Eigen onderzoeksgroep

Een mooi vooruitzicht, maar daarmee was de verhuizing nog geen gemakkelijke keuze, omdat Dullens veel achter moest laten. “De afgelopen 14 jaar heb ik behoorlijk wat op kunnen bouwen bij Oxford. Ik heb hier de kans gekregen om mijn eigen onderzoeksgroep op te starten en zelf PhD-studenten te begeleiden. Mijn team heeft de afgelopen jaren eigen microscopen ontwikkeld om het onderzoek naar faseovergangen met behulp van kleine colloïdale deeltjes verder te verfijnen. Ja, ik werkte met een fantastisch team in Oxford, dus mijn verhuizing was geen gemakkelijke boodschap. Het grootste compliment dat ik kreeg, is dat iedereen besloot om met mij mee te gaan naar de Radboud Universiteit.”

“Het grootste compliment dat ik kreeg, is dat iedereen besloot met mij mee te gaan naar de Radboud Universiteit”
Roel Dullens

Twee verhuisspecialisten

Voor de verhuizing naar de Radboud Universiteit van Nijmegen schakelde Dullens twee specialisten in. Mondial Verhuisbedrijf Henneken verzorgde niet alleen de verhuizing van zijn gezin, maar regelde als VK-specialist ook het papierwerk dat er sinds de Brexit niet om liegt. Deze specialist rijdt (bijna) wekelijks van en naar Engeland en heeft zich in aanloop naar de Brexit gespecialiseerd in de complexe douaneprocedures die met het uittreden van het VK zijn gaan gelden.

Voor de verhuizing van het laboratorium – met onder meer zelf ontwikkelde microscopen – werd het in labverhuizingen gespecialiseerde Mondial Van Dijk Verhuizingen ingeschakeld. Zij ontfermden zich over de hele labinventaris, variërend van drie optische tafels van 500 kilo tot microscopen en andere gevoelige instrumenten.

“Het zijn niet alleen gevoelige instrumenten waar de verhuizers voorzichtig mee om moeten gaan, het gaat ook om kostbare materialen”, aldus Roel Dullens. “Dat laat je graag over aan partijen die jarenlang ervaring hebben opgedaan met het verhuizen van laboratoria en wat daar bij komt kijken. Het laboratorium is ons levenswerk dat verhuisd wordt. Het gaat om 14 jaar expertise die we hebben opgebouwd. Je wilt absoluut dat dat goed overkomt.”

Article image of: ‘Ons lab is ons levenswerk dat verhuisd wordt’
Article image of: ‘Ons lab is ons levenswerk dat verhuisd wordt’
Article image of: ‘Ons lab is ons levenswerk dat verhuisd wordt’

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark