NovaWAVE – 12 magnetrons in 1 behuizing

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
6 juni 2019
Article image of: NovaWAVE – 12 magnetrons in 1 behuizing

De NovaWAVE van Scp Science is een volledig geautomatiseerde Microwave tunnel die werkt met 12 dynamische Microwave Cavities van 250W, ofwel 12 magnetrons in 1 behuizing.

Het toestel is geschikt voor zure ontsluiting én organische extractie. Uniek is dat ieder van deze Microwave Cavities afzonderlijk volledig regelbaar is. Dit betekent dat per monster individueel een temperatuurgestuurde methode kan worden toegewezen. De NovaWAVE SA (Stand Alone) is uit te breiden naar de Novawave FA (Fully Automated).

Bediening
De Touch Screen Interface maakt een snelle en eenvoudige programmering per monster, per rek óf meerdere rekken mogelijk. Software hiervoor is ontworpen om de ID van het monster, de datum en tijd van de ontsluiting, de operator-ID en het werkelijke temperatuurprofiel van elk ontsloten monster bij te houden.

NovaWAVE maakt gebruik van real-time temperatuurbewaking en controle van elk monster, onafhankelijk van elkaar. De software bevat een reeks veiligheidsmeldingen om een veilige en volledige ontsluiting te garanderen. De rekken kunnen zowel op volume gekalibreerde kwarts vessels als Teflon® vessels tegelijkertijd in één run verwerken.

Belangrijkste systeemfuncties:
– gelijktijdige ontsluiting van uiteenlopende matrices met dezelfde methode;
– tot 12 verschillende methodes in één run
– datalogging per monster
– gekalibreerde drukbeveiliging en IR temperatuur sensoren

Watch article video icon.arrow--dark Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:NovaWAVE – 12 magnetrons in 1 behuizing

Instrument Solutions Benelux B.V.

Instrument Solutions is in 2000 opgericht en binnen de Benelux actief op de markt op het gebied van verkoop en service van analyseapparatuur en verbruiksmateriaal hiervoor.  Zij biedt met name oplossingen op het gebied... Lees meer