NMi eerste Europese UKCA-erkende instantie

icon.highlightedarticle.dark Regelgeving
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: NMi eerste Europese UKCA-erkende instantie

NMi, het Nederlands Meetinstituut, is de eerste Europese instantie in de meetinstrumentensector die zich in het Verenigd Koninkrijk heeft gevestigd en een benoeming tot UK Conformity Assessed (UKCA) approved body heeft gekregen. UKCA is de nieuwe Britse productmarkering die verplicht is voor producten die in Groot-Brittannië (Engeland, Wales en Schotland) worden verkocht.

NMi is ook aangesteld voor Noord-Ierland (UKNI). De regelgeving heeft betrekking op de meeste producten die voorheen een CE-markering nodig hadden om op de Britse markt te komen. Tot op heden hadden fabrikanten twee afzonderlijke werkstromen met verschillende instanties nodig, in Europa en het VK, om de juiste certificeringen te verkrijgen die nodig zijn om meetinstrumenten op beide markten te verkopen.

NMi’s UKCA-aanstelling zorgt ervoor dat klanten terecht kunnen bij één punt voor upgrades van componentinstrumenten en productgoedkeuringscertificaten die voldoen aan zowel CE- als UKCA-eisen. Europese fabrikanten die voor hun producten toegang tot de Britse markt willen behouden, moeten uiterlijk op 1 januari 2023 een UKCA-certificering hebben.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonneren icon.arrow--dark