Nikon introduceert de Digital Sight 50M Camera

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
6 februari 2023
Article image of: Nikon introduceert de Digital Sight 50M Camera

Automatiseer de acquisitie en analyse van beelden met een hoge resolutie en een breed gezichtsveld voor onderzoek naar geneesmiddelenontdekking.

Nikon Instruments heeft de Digital Sight 50M monochrome microscoopcamera geïntroduceerd voor het uitvoeren van zeer nauwkeurige analyses en het nemen van monsters van grote volumes voor gebruik in toepassingen zoals plaatscreening.

Deze nieuwe 60 megapixelcamera maakt het mogelijk om de acquisitie en analyse efficiënt te automatiseren met de geïntegreerde beeldsoftware NIS-Elements

Tijdens onderzoek naar geneesmiddelenontdekking is werkzaamheid vereist door middel van high-throughput screening, waarbij chemische verbindingen worden geselecteerd en geëvalueerd die het gewenste effect hebben uit een groot aantal kandidaat-stoffen. Een van de uitdagingen bij het ontdekken van geneesmiddelen is het efficiënt en snel vastleggen en analyseren van grote hoeveelheden gegevens.

Nikon ontwikkelt geavanceerde onderzoek microscopen en digitale beeldvormingssystemen en heeft deze technologie gebruikt om de Digital Sight 50M te ontwikkelen, een microscoopcamera die speciaal is ontworpen voor het screenen van grote hoeveelheden cellen met een hoge resolutie en een ongekende resolutie van 60 megapixels.

Het gebruik van de camera in combinatie met NIS-Elements maakt het mogelijk om de workflow van het verkrijgen en analyseren van beelden te automatiseren en draagt bij aan verbeterde high-throughput screening, van zoeken en identificeren tot analyse.

Nikon prijst de ondersteuning van het ontdekken van geneesmiddelen als een van zijn groeimotoren en ontwikkelt producten ter ondersteuning van faciliteiten die betrokken zijn bij onderzoek naar het ontdekken van geneesmiddelen, waarbij de nadruk ligt op de nauwkeurige en efficiënte evaluatie van kandidaat-chemische verbindingen voor nieuwe geneesmiddelenbehandelingen.

Belangrijkste kenmerken

1. Legt op efficiënte wijze 60-megapixel beelden met een hoge resolutie en een breed gezichtsveld vast

De Digital Sight 50M maakt het mogelijk om beelden met een breed gezichtsveld van 60 megapixels vast te leggen en zeer nauwkeurige analyses uit te voeren voor grote hoeveelheden monsters, zoals platen voor celkweekputjes. Deze camera kan beelden vastleggen van individuele wells. Met een enkele opname worden beelden van interessegebieden (ROI) met hogere vergrotingen verkregen, waardoor het mogelijk wordt om gebieden te lokaliseren zonder de hulp van het blote oog.

Plaatvormig gereedschap met rijen inkepingen die wells worden genoemd. Elk well dient als reageerbuis of petrischaal. Bij gebruik van een plaat met 96 wells.

2. Verhoogde fluorescentiegevoeligheid 1,5x en leg snelle resultaten vast, met minder schade.

Met een grotere fluorescentiegevoeligheid dan eerdere modellen, kan de Digital Sight 50M snel en met een hoge resolutie vastleggen, zelfs bij weinig licht. Door de belichtingstijd te verkorten, zal er minder schade aan samples zijn.

De Digital Sight 50M beschikt over een interessegebied (ROI)-modus waarmee gebruikers het gebied van een monster kunnen aanwijzen en beelden met hoge snelheden kunnen vastleggen. Bij gebruik van een ROI en gebruik van de selecteerbare binning-modus, kunnen beelden worden vastgelegd met een maximale framesnelheid van 225,9 fps (640 x 480 pixels, 3×3 binning), waardoor het mogelijk wordt om op efficiënte wijze high-speed signalen van bewegende samples vast te leggen.

3. Verbeter de workflow met geïntegreerde software met geautomatiseerde analyse

Bij gebruik in combinatie met de geïntegreerde beeldsoftware, NIS-Elements, kunnen gebruikers de workflow van beeldacquisitie tot analyse automatiseren door simpelweg de well-plaat onder de microscoop te plaatsen. Gewapend met tal van softwarefuncties, maakt de Digital Sight 50M het mogelijk om automatisch gebieden te detecteren en te helpen bij het in beeld brengen van gebieden die voldoen aan bepaalde vooraf ingestelde voorwaarden, snel en efficiënt. Bij het uitvoeren van onderzoek naar medicijnontdekking draagt dit bij aan een verbeterde workflow voor celscreening.

Zie meer informatie op onze website.

Meer Informatie DS50M Camera icon.arrow--dark

Geschreven door

Nikon Europe BV

The Nikon Microscope Solutions unit is a part of the Nikon Healthcare Business Division of the Nikon Group of companies. The Microscope Solutions unit is focused on serving customers in... Lees meer