Nieuwe analysemethodes voor de bepaling van flavour componenten tijdens LabAnalyse 2022

icon.highlightedarticle.dark Management
40 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe analysemethodes voor de bepaling van flavour componenten tijdens LabAnalyse 2022

Tijdens LabAnalyse 2022 vertelt Catrienus de Jong van Wageningen Food & Biobased Research over nieuwe (in vivo) analysemethodes voor de bepaling van flavour componenten en hun impact op geur en smaak.

Met de verschuiving van de consumptie van dierlijke eiwitten naar plantaardige en nieuwe eiwitbronnen zijn er ook nieuwe uitdagingen voor een optimale en/of aantrekkelijke geur en smaak van de nieuwe producten en ingrediënten. Om een beter beeld te krijgen van de complexiteit van de verschillende bijdragen in de vorm van bv geur, smaak, texture, mouthfeel (cross modal interactions) en hoe deze te verbeteren (masking, enhancing, MiniScreen, flavour pairing…) zijn onlangs een aantal nieuwe (in vivo) analyse technieken geïntroduceerd. De presentatie geeft een overzicht van een aantal van deze op GC en MS gebaseerde methodes.

Tijdens LabAnalyse vertellen diverse exeperts over nieuwe ontwikkelingen en trends in de analytische techniek. Bekijk het complete programma op onze website en schrijf nu alvast in via www.fhi.nl/labanalyse.

Geschreven door

Logo van:Nieuwe analysemethodes voor de bepaling van flavour componenten tijdens LabAnalyse 2022

FHI Laboratorium Technologie

FHI brancheorganisatie voor laboratorium technologie Lees meer