New IRD3 for analysing synthetic cannabinoids

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Aan ons assortiment hebben we de nieuwe IRD3 toegevoegd. Deze is ideaal voor het detecteren van synthetische cannabinoïden.

Begin 2011 werden de chemicaliën die werden gebruikt om synthetische marihuana te maken voor minimaal een jaar lang verboden door de Drug Enforcement Administration (DEA). De vijf synthetische cannabinoïden omvatten JWH-018, JWH-073, JWH-200, CP-47 en C8-homoloog. Andere staats- en federale instanties hebben het afgelopen jaar ook een of meer van deze cannabinoïden verboden. De complexiteit en gelijkenissen van de chemische structuren maken identificatie van deze verbindingen met GC-MS zeer uitdagend.

De IRD 3 is ontworpen vanuit het gezichtspunt van de chromatograaf en is het enige analytische infraroodinstrument dat naadloos de scheidingskracht van de gaschromatografie combineert met de moleculaire identificatie van FTIR.

– Specifieke FTIR voor gebruik met GC
– Weinig onderhoud en eenvoudig te gebruiken
– Minimale sporen
– Software-interfaces met GC-besturingssoftware
– Vlekkeloze integratie met MS

De IRD 3 is het perfecte hulpmiddel voor de chromatograaf die op zoek is naar meer informatie over onbekende monsters. Met behulp van een heater light pipe flow cell, wordt het monster in een dampvormige toestand gehouden terwijl het interageert met IR. Hierdoor kunnen de moleculen vrij roteren in een omgeving met lage energie. Het tijdens de analyse houden van de moleculaire geometrie levert unieke en hoogst reproduceerbare spectra op.

Figuur 2 * toont de spectra voor een selectie van synthetische cannabinoïden. De resultaten tonen het vermogen van de IRD om te differentiëren tussen niet alleen vergelijkbare verbindingen, maar ook grotere moleculen.

Dit voorbeeld illustreert het enorme vermogen van de IRD om onderscheid te maken tussen verbindingen die qua structuur erg op elkaar lijken. Het wijst ook op de uitstekende extra informatie die de IRD en MSD bieden. De combinatie van deze twee instrumenten biedt uitzonderlijke mogelijkheden voor kwalitatieve analyses met een zeer hoog betrouwbaarheidsniveau. (Figuur 3*)

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:New IRD3 for analysing synthetic cannabinoids

JSB, Joint Analytical Systems Benelux B.V.

Knowledge partner Since 2002 JSB has been active on the European market and in the past ten years JSB positioned itself as a full knowledge partner in chromatography and mass... Lees meer