Nauwkeurige sneltesten voor alle soorten water- en afvalwatermonsters volgens ISO 15705

icon.highlightedarticle.dark Optische instrumentatie
Laatste wijziging: 9 april 2024
Nauwkeurige sneltesten volgens ISO 15705
Nauwkeurige sneltesten volgens ISO 15705 | Foto: Wilten Instrumenten
Article image of: Nauwkeurige sneltesten voor alle soorten water- en afvalwatermonsters volgens ISO 15705
Nanocolor Advance | Foto: Macherey-Nagel

Onze collega’s hebben een demonstratie gekregen van Macherey-Nagel over het uitvoeren van wateranalyses. Hierbij is uitleg gegeven over de werking en toepassing van de Nanocolor Advance en de Nanocolor Vario Mini.

De kenmerken van de Nanocolor Advance

De Nanocolor Advance combineert de belangrijkste kenmerken van de draagbare compacte fotometers en de uiterst nauwkeurige spectrofotometers. Met zijn golflengtespectrum van 340-800 nm kunnen alle fotometrisch evalueerbare testkits van Macherey-Nagel worden gemeten.

De Nanocolor Advance kan dus universeel worden gebruikt in het hele spectrum van water- en afvalwateranalyses.

Tijdens de demonstratie is er gebruik gemaakt van verschillende watersamples uit de omgeving, zoals het Grevelingenmeer, de Galderse meren en het Volkerak. Maar ook van afvalwater afkomstig van omliggende bedrijven, evenals ketelwater en waterflessen uit verschillende supermarkten.

Voor de analyse van al deze verschillende soorten water zijn de analysekits voor nitraat, CZV (Chemisch Zuurstofverbruik) en fosfaten gebruikt. Alle watersamples worden geanalyseerd en onderling vergeleken. Natuurlijk zal de data ook worden vergeleken met de landelijke richtlijnen die gelden voor desbetreffende watersamples.

De Nanocolor Advance levert nauwkeurige en betrouwbare meetresultaten en kan dankzij de oplaadbare batterijen ook onderweg worden gebruikt.

Meer specificatiesicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Nauwkeurige sneltesten voor alle soorten water- en afvalwatermonsters volgens ISO 15705

Wilten Instrumenten B.V.

Wij leveren een totaalpakket. Wilten Instrumenten is leverancier van basis, analytische, fysische en biotechnologische laboratoriumapparatuur in de Benelux sinds 1952. We streven er naar om de meest innoverende technologieën en producten aan onze klanten... Lees meer