MIPS wordt Clinisys – volle kracht vooruit in het nieuwe jaar

icon.highlightedarticle.dark Management
123 bekeken 1 maart 2023
Article image of: MIPS wordt Clinisys – volle kracht vooruit in het nieuwe jaar

Na de fusie met de Amerikaanse bedrijven Sunquest Information Systems, HORIZON Lab Systems en Apollo LIMS onder het merk Clinisys in oktober 2022, begint het nieuwe Clinisys nv met volle kracht aan het nieuwe jaar. De consolidatie begon al in 2015 met de fusie van MIPS in de Clinisys Group. De huidige fusie luidt een nieuw hoofdstuk in voor het bedrijf en betekent een aanzienlijke uitbreiding van zijn wereldwijde aanwezigheid en expertise.

Met meer dan 3.000 klanten in 34 landen is Clinisys nu een van ‘s werelds grootste leveranciers van informatiesystemen aan laboratoria in de gezondheidszorg, biowetenschappen en volksgezondheid. Clinisys heeft meer dan 40 jaar ervaring in het leveren van laboratoriuminformatiesystemen (LIS) en biedt zijn klanten oplossingen ter ondersteuning van de workflow in klinische chemie, microbiologie, pathologie, moleculaire genetica en orderbeheer, inclusief rapportage van resultaten.

De naam verandert – de passie blijft
Hoewel de bedrijfsnaam verandert, biedt Clinisys nog steeds dezelfde service en ondersteuning, dezelfde specialisatie en expertise en hetzelfde end-to-end portfolio voor de zeer complexe behoeften van de laboratoriumsector. De deskundige contactpersonen blijven en met hun gebruikelijke expertise en passie blijven ze bijdragen tot het succes van klanten en partners. Clinisys streeft ernaar de beste talenten in de sector aan te trekken en op te leiden: met momenteel meer dan 1.450 gekwalificeerde laboratorium-professionals ondersteunt Clinisys ongeveer 3.000 laboratoria wereldwijd. De laboratoriumoplossingen van het bedrijf worden gebruikt in 22 gespecialiseerde onderzoeks- en testdisciplines in negen bedrijfstakken.

Bewezen service voor klanten en partners
Clinisys nv, voorheen bekend als MIPS nv, is ondanks de naamsverandering nog steeds bereikbaar onder de gebruikelijke telefoonnummers en blijft een stabiele en betrouwbare leverancier voor klanten en zakenpartners. De fusie onder de nieuwe merknaam Clinisys heeft geen gevolgen voor het bestaande productaanbod of de aangeboden diensten: “Ook zullen we, als onderdeel van onze langetermijnstrategie om een geïntegreerd Clinisys-laboratoriumplatform te creëren, blijven investeren in onze kernproducten en -oplossingen van de nu gecombineerde bedrijven. Hierdoor zullen onze klanten continuïteit genieten terwijl ze profiteren van onze uitgebreide expertise en schaalgrootte”, aldus Michael Simpson, CEO van Clinisys.

Clinisys op pad voor klanten en partners
Dit jaar zal Clinisys opnieuw deelnemen aan talrijke beurzen, conferenties en evenementen van de laboratoriumindustrie en zich presenteren als een toonaangevende leverancier van laboratoriuminformatiesystemen.

Informatie over Clinisys
Clinisys is een wereldwijde leverancier van intelligente diagnostische informaticaoplossingen die het moderne laboratorium in de gezondheidszorg, biowetenschappen en volksgezondheid herdefiniëren. Elke dag genereren het Clinisys-platform en onze cloudgebaseerde oplossingen miljoenen labresultaten en nuttige gegevens in meer dan 3.000 labs in 34 landen.
Met hoofdkantoren in Gent (België), Chertsey (Engeland) en Tucson / Arizona (VS), richt Clinisys zich op het verbeteren van de effectiviteit van workflows in alle laboratorium- en testomgevingen en het verbeteren van de gezondheid en veiligheid van de samenleving.

Bezoek voor meer informatie de nieuwe website van Clinisys op onze website.

Meer ontdekkenicon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark