Met Pyrolyse zicht op Microplastics

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Met Pyrolyse zicht op Microplastics

In Nederland wordt heel veel gemeten en data verzameld. Maar er zijn ook dingen die nog niet gemeten werden, zo hebben we geen idee hoeveel microplastics in onze rivieren zweven.

Rijkswaterstaat (RWS) is gestart met het onderzoek naar microplastics in de Rijn en de Maas. In een video wordt uitgelegd hoe dit proces precies in z’n werk gaat en hoe men via een Pyrolyse GC-MS systeem de microplastics in een bezinksel van het watermonster meet.

Als leverancier van dit pyrolyse systeem is Da Vinci er trots op een bijdrage te leveren aan het microplastics onderzoek, waarmee RWS een schoner Nederland kan realiseren.

Tijdens LabAnalyse, dat op 23 november 2021 wordt gehouden in De Kuip, zullen de experts van Rijkswaterstaat toelichten over hoe zij met een geïntegreerde bemonstering en TED-GC-MS de microplastics analyseren.

Lees meer: microplasticsicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Met Pyrolyse zicht op Microplastics

Da Vinci Laboratory Solutions B.V.

Chromatografie Oplossingen Da Vinci Laboratory Solutions (DVLS) werd opgericht als een dienstverlener binnen de laboratoriumbranche in 2000. Sindsdien is Da Vinci uitgegroeid tot de veelzijdige partner voor laboratoria door het aanbieden van chromatografische... Lees meer