Meest duurzame laboratoriumproduct van het jaar: de CellDrop

icon.highlightedarticle.dark Management
52 bekeken 3 februari 2023
Article image of: Meest duurzame laboratoriumproduct van het jaar: de CellDrop

Doordat de CellDrop celteller van DeNovix geen plastic slides gebruikt, is er door de gebruikers al ruim 30.000 kilogram plastic bespaard. Dit zijn 8.5 miljoen slides!

Het product is bekroond als meest duurzame laboratoriumproduct van het jaar door het online Platform ‘SelectScience’, waar onderzoekers reviews kunnen achterlaten op laboratoriumproducten. De categorie ‘het verminderen van verbruiksartikelen en reagentia’ was dit jaar nieuw in de Scientists’ Choice Awards, een initiatief van SelectScience dat sinds 2007 jaarlijks plaatsvindt.

Over het algemeen gebruiken celtellers plastic slides die maar één keer gebruikt worden. Door CellDrop’s gepatenteerde ‘DirectPipette’ technologie zijn plastic slides overbodig geworden. Hierdoor vermindert het instrument de impact van laboratoriumonderzoek op het milieu significant.

Naast dat het instrument duurzaam is, is het ook efficiënt en snel in gebruik. De DirectPipette technologje maakt de procedure simpel: pipetteren, tellen en weer schoonvegen. Volgens gebruikers is de CellDrop gemakkelijk te bedienen en genereert de fluorescentie-celteller betrouwbare en reproduceerbare resultaten.

De officiële distributeur van DeNovix in Nederland is GC biotech, een plek waar je terechtkunt voor automatisering, verbruiksartikelen en middleware voor laboratoria. Onze specialisten volgen de laatste innovaties en trends op de voet en kunnen zo de beste hulp en service bieden.

Heeft dit uw interesse in de Celldrop gewekt, dan kunt u meer informatie lezen en contact met ons opnemen via de knop rechts.

More information icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Meest duurzame laboratoriumproduct van het jaar: de CellDrop

GC biotech B.V.

Over the years GC biotech has built a strong team with academic backgrounds in molecular biology and years of experience in Life Sciences. Lees meer